Go to main section Go to footer
This action will scroll the page to the content
Close dialog
Tooltip.
LFOD-Watch-Closeup_mr
Blog

TOP 10 wereldwijde Fitnesstrends van 2022

Het American College of Sports Medicine (ACSM) houdt jaarlijks een enquête over fitnesstrends onder duizenden deskundigen uit de sector. De resultaten van dit onderzoek worden beschouwd als de meest betrouwbare en representatieve in de wereld. Veel sportscholen en gezondheidsinstellingen baseren dan ook hun plannen en strategieën op deze resultaten.

In dit artikel geven we een overzicht van de tien belangrijkste fitnesstrends van 2022. Trends zijn geen kortstondige rages, maar professionele en maatschappelijke ontwikkelingen die de bedrijfstak beinvloeden vanuit het oogpunt van de deskundigen.

Uit de trendanalyse blijkt dat Life Fitness Family of Brands voor elk onderwerp een passende oplossing heeft. Of het nu gaat om cardio, krachtapparatuur of connectiviteit, wij volgen de trends op de voet. Wil jij als pionier voorop lopen? Lees dit artikel om te weten te komen hoe je jouw bedrijf een boost kunt geven en je op de toekomst kunt voorbereiden. 

  1. Wearable technologie
  2. Fitnessapparatuur voor thuisgebruik
  3. Buitenactiviteiten
  4. Krachttraining met losse gewichten
  5. Oefeningen voor gewichtsverlies
  6. Personal training
  7. Intervaltraining met hoge intensiteit (HIIT)
  8. Trainen met lichaamsgewicht
  9. Online en on-demand lessen
  10. Gezondheids-/welzijnscoaching

1. WEARABLE TECHNOLOGIE

Het gebruik van wearables staat opnieuw bovenaan de lijst van de trends. In feite staat draagbare technologie al in de top drie sinds deze in 2016 aan het onderzoek werd toegevoegd. Dit is natuurlijk geen grote verrassing, aangezien we ons momenteel in een digitaal tijdperk begeven.  

Steeds meer mensen willen hun routines bijhouden en daarom is het verkrijgen van trainingsinformatie en het kunnen meten van snelheid, afstand en hartslag van groot belang. Hierdoor raken sporters gemotiveerd om nog beter te presteren. Daarom hebben we verschillende apparaten ontwikkeld waarmee je jouw wearables gemakkelijk kunt aansluiten. 

Fans van de Apple Watch® of Samsung Galaxy Watch® zullen onafscheidelijk zijn van de cardioapparaten van Life Fitness met de Discover SE3 HD- en SL-consoles, en Cybex-apparaten met de 70T-console. Hartslag, snelheid en calorieën, alles wordt bijgehouden en weergegeven. Hetzelfde geldt voor de TFT-consoles op ICG's IC5, IC6, IC7 en IC8 bikes.

Deze toestellen zijn gemakkelijk aan te sluiten op hartslagmeters en horloges via Bluetooth® en ANT+ verbinding. Je kunt je favoriete muziek, de nieuwste video's en fitness-apps van jouw keuze synchroniseren. 

2. FITNESSAPPARATUUR VOOR THUISGEBRUIK

Dit is het eerste jaar dat het sporten thuis als fitnesstrend naar voren is gekomen. Het is een populair alternatief geworden in de nasleep van de wereldwijde COVID-19 pandemie. Voor veel mensen die met thuis trainen zijn begonnen, is het een gewoonte geworden die zij niet meer willen opgeven. 

Enkele van de bepalende factoren bij het maken van de keuze van fitnessapparatuur voor thuisgebruik, zijn de grootte en de mogelijkheid om de toestellen gemakkelijk te verplaatsen en op te bergen. ICG indoor cycling bikes® voldoen aan al deze eisen dankzij hun kleine afmetingen en de transportwieltjes waarmee ze gemakkelijk kunnen worden verplaatst. 

Bovendien kan je met de ICG®-app fit en gemotiveerd blijven met onze gratis workouts die door experts zijn ontworpen. De ICG® app is perfect voor training thuis en is ontworpen om alle gebruikers te vermaken, ongeacht hun fitnessniveau. Je kunt workouts selecteren, aanpassen en zelfs delen met je vrienden, terwijl je ook je workoutgegevens kunt uitwisselen met apps van derden.

ICG-IC7-2021_Motiv10_8838

3. BUITENACTIVITEITEN

Buitenactiviteiten zijn ten opzichte van de jaarlijkse enquête van vorig jaar één plaats gestegen en staan nu op de 3e plaats. Als we bedenken dat ze in 2010 op de 25e plaats stonden, kunnen we concluderen dat de COVID-19 pandemie veel invloed heeft gehad op deze enorme stijging in populariteit.

Niet binnen in een sportschool, maar hardlopen, intervaltraining en fitnessoefeningen in de buitenlucht. Buiten bootcampen betekent een intensieve training in de natuur. Weer of geen weer! Deze militair geïnspireerde training onder leiding van een instructeur stelt de hoogste eisen door middel van oefeningen die alle delen van het lichaam bewerken om de beste resultaten te bereiken. 

Als je al een Boot Camp ruimte in je sportschool hebt, of je overweegt dit type buitentraining in jouw centrum op te nemen, bekijk dan onze accessoires van Hammer Strength en Life Fitness. Ontdek de perfecte fitnessaccessoires om de snelheid, behendigheid, flexibiliteit, kracht en balans van jouw leden een boost te geven tijdens het trainen in de buitenlucht - van medicijnballen, halters, barbells en schijven tot elastieken en plyometrische springboxen. 


4. KRACHTTRAINING MET LOSSE GEWICHTEN

In voorgaande jaren werd krachttraining als onderdeel in dit onderzoek opgenomen, maar vanaf 2020 werd de nadruk verlegd naar training met losse gewichten. We hebben het vooral over krachttraining met halters, barbells en medicijnballen, naast andere losse gewichten. Tegenwoordig worden halters zelfs gebruikt in moderne indoor cycling-lessen. 

Daarom bevat zowel Life Fitness als Hammer Strength een compleet assortiment voor elke vorm van training met losse gewichten. Naast duurzame dumbbells en barbells biedt Hammer Strength ook banken met een stevig stalen frame. De 1-, 2- of 3-etage halteropbergrekken zijn speciaal ontworpen om jouw ruimte netjes en opgeruimd te houden. Hammer Strength heeft ook een uitzonderlijke lijn van accessoires, zoals olympische schijven.

Wil je liever accessoires in verschillende kleuren om je gewicht gemakkelijk te kunnen identificeren? Bekijk dan de accessoires van de Life Fitness Studio Collection, waaronder barbells, rubberen schijven, zandzakken, rollers en kettlebells.

5. OEFENINGEN VOOR GEWICHTSVERLIES

Lichaamsbeweging om af te vallen schuift naar de vijfde plaats na jaren onderaan in de top 20 van trends te hebben gestaan. Gewichtsproblemen als gevolg van beperkingen, thuiswerken en een sedentaire levensstijl zouden dit jaar de oorzaak zijn van deze trend.

De beste cardiotraining voor gewichtsverlies hangt af van het fitnessniveau, individuele doelstellingen en algemene voorkeuren. Bij Life Fitness leveren we de beste cardio-apparatuur om sporters te ondersteunen bij het bereiken van hun doelen, of het nu gaat om onze loopbanden, elliptische trainers, hometrainers of de PowerMill trapklimmer. 

Aan de andere kant, en niet minder belangrijk, is roeien een geweldige optie: het ontziet onze gewrichten omdat het een low-impact oefening is en het een hoog calorieverbruik biedt. Ieder apparaat werkt op vele spiergroepen, in feite op ongeveer 85% van de spieren van het lichaam. Daarom zijn de Life Fitness Heat Series Row - Heat Row en Heat Performance Row - een geweldige trainingspartner voor wie impactoefeningen wil vermijden en gewicht wil verliezen.  

Bovendien brengt voor de sportschoolhouder de veelzijdigheid vele voordelen voor met zich mee. De apparaten kunnen bijvoorbeeld deel uitmaken van een training met een kleine groep, of in de fitnessruimte worden geplaatst als een op zichzelf staand toestel. 

ModelsOnHeatPerfRowersWithRedLights

6. PERSONAL TRAINING

Sinds de enquête in 2006 voor het eerst werd gepubliceerd, staat personal training in de top tien van trends in de fitnessbranche. Tijdens deze individuele trainingssessies wordt de gebruiker gemotiveerd om op zijn of haar best te presteren, terwijl de gediplomeerde personal trainer zorgt voor een optimale trainingstechniek en een veilige training. 

Personal training studio's worden steeds populairder en zijn ook een belangrijke bron van inkomsten in traditionele fitnessclubs. Veel personal trainers kiezen dan ook niet voor niets voor Synrgy. Deze apparatuur is verkrijgbaar in verschillende configuraties en afmetingen, en dankzij het ruimtebesparende ontwerp kan het zelfs in de kleinste ruimten worden gebruikt. 

De mogelijke configuraties zijn niet op de vingers van twee handen te tellen. Het is gemakkelijk op te zetten en daarom ideaal voor alle leeftijden en niveaus van gebruikers. Er worden regelmatig nieuwe trainingsmogelijkheden toegevoegd, dus workouts op de Life Fitness Synrgy zijn nooit saai. 

Heb je een grote ruimte beschikbaar? Kijk eens naar de hoogwaardige producten van Hammer Strength, waar je extreem duurzame gewichten vindt zoals barbells, slamballs, core bags en plyometrische jumping jacks. Al deze accessoires kunnen gemakkelijk worden opgeborgen in de vrij configureerbare HD Athletic Perimeter. Hoewel we atleten graag uitdagen, maken we het de personal trainers het liefst zo gemakkelijk mogelijk.

7. INTERVALTRAINING MET HOGE INTENSITEIT (HIIT)

High-intensity interval training, ook bekend als HIIT, stond op nummer één in 2014 en 2018 en bleef in de top 5 tussen 2014 en 2021. Hoewel deze trainingsmethode dit jaar de top 10 haalt, zakt de HIIT-training voor het eerst uit de top 5 naar de zevende plaats. 

Hammer Strength helpt sportscholen om in kleine groepen prestaties te leveren die professionele resultaten opleveren en tegelijkertijd de kracht van groepsdynamiek benadrukken. Van dumbbells en kettlebells voor beginners tot Hammer Strength HD Performance Trainers voor meer gevorderde atleten, Hammer Strength biedt accessoires en oplossingen voor ieder prestatieniveau. 

Bekijk de nieuwste aanwinsten van Hammer Strength - HD Tread, HD Air Bike en HD SPARC - voor een ongekende reeks fitnesstoestellen die de ultieme performance workout leveren.  

Two-exercisers-on-HD-Tread-front-angle-turf-0519

8. TRAINEN MET LICHAAMSGEWICHT

Training met lichaamsgewicht staat al in de top tien van fitnesstrends sinds 2013, vanaf het moment dat het voor het eerst in de Trends-enquête verscheen. Deze trainingsmethode is niet meer weg te denken uit sportscholen, omdat het een doeltreffende manier is om het gehele lichaam te trainen, waarbij het individu en de zwaartekracht als hulpmiddelen worden gebruikt.  

Ben jij al bekend met de verschillende Hammer Strength Racks en Rigs? Hammer Strength apparatuur is getest om de industrienormen te overtreffen en is gegarandeerd bestand tegen de meest intensieve trainingsprogramma's voor de komende jaren. Als je een CrossFit-liefhebbende gemeenschap hebt en regelmatig WODs organiseert, dan is deze uitrusting een must-have voor je gym!  

Aan de andere kant kan het faciliteren van dit soort trainingen ook een slimme manier zijn om gebruikers aan te trekken die grote gewichten of fitnessapparaten te intimiderend vinden. Bijvoorbeeld met de accessoires in de Studio Collection-lijn van Life Fitness, waar je kleine gewichten, elastieken of matjes kan vinden. Deze accessoires kunnen ook worden gebruikt voor begeleide lessen zoals pilates, yoga of body pump. Makkelijk, toch?

9. ONLINE EN ON-DEMAND LESSEN

Door het coronavirus werden sportscholen over de hele wereld gedwongen hun deuren te sluiten en zich aan te passen aan een nieuwe realiteit. Deze plotse verandering inspireerde eigenaars en managers om creatief en flexibel te zijn door bijvoorbeeld online lessen aan te bieden om zo op afstand met klanten te communiceren.

Sommige cardiotoestellen bieden beperkte entertainmentopties, terwijl andere praktisch zijn als een Smart TV met workoutprogrammering, apps, datalogging en meer. Als je op zoek bent naar de meest vermakelijke entertainmentervaring die mogelijk is, mag je onze virtuele cardiolessen van Life Fitness™ On Demand zeker niet missen. Wie zegt dat het niet mogelijk is om te multitasken tijdens het trainen? 

Life Fitness™ On Demand-lessen zijn zorgvuldig ontworpen voor sporters van alle fitnessniveaus. De lessen variëren van 10 tot 40 minuten en bieden een grote verscheidendheid aan moeilijkheidsgraden, workoutstijlen en muziekgenres. Nu beschikbaar op al onze cardioapparatuur met Discover SE3 HD en Cybex 70T consoles.

10. GEZONDHEIDS-/WELZIJNSCOACHING

Gezondheids- en welzijnscoaching hebben een top 20-positie sinds 2010. Het is een groeiende trend waarbij gedragsonderzoek wordt geïntegreerd in programma's voor gezondheidsbevordering en leefstijlgeneeskunde. Gezondheids- en welzijnscoaching maakt gebruik van een individuele (en soms groeps-) aanpak, waarbij de coach een ondersteunende rol heeft en verantwoordelijk is voor het stellen van doelen, begeleiding en motivatie.

Onze Life Fitness Connect app biedt alles wat zojuist genoemd is, en nog veel meer. Het biedt gebruikers verbeterde connectiviteit met Life Fitness- en Cybex-apparatuur, draagbare apparaten en compatibele hartslagmeters om zo workouts op één plaats te volgen. Bovendien hebben gebruikers de mogelijkheid om gepersonaliseerde workouts te creëren uit een uitgebreide bibliotheek van oefeningen die beschikbaar zijn op de app. Of ze nu in de sportschool, thuis of buitenshuis trainen, Life Fitness Connect biedt gebruikers manieren om hun trainingsvoortgang bij te houden en individuele doelen te stellen, ongeacht de locatie.  

En dat is nog niet alles! Life Fitness Connect biedt extra motivatie en begeleiding via de groeiende bibliotheek van adaptieve audio workouts. Deze workouts passen zich aan de biometrische gegevens van de gebruikers aan terwijl ze trainen. Gebruikers kunnen nu genieten van een coach en een workout die in real time op hen, en alleen hen, reageert.