Go to main section Go to footer
This action will scroll the page to the content
Close dialog
Tooltip.
Ironberg - Cardio (2)
FLORIANOPOLIS, BRAZILIË

IRONBERG

Club van de maand
OVER DE CLUB

BODYBUILDING VOOR IEDEREEN

Toen het toonaangevende bodybuildingmerk van Brazilië, IRONBERG, een robuust paradijs wilde bouwen dat aan de behoeften van hardcore sporters zou voldoen en daarbij ook uitnodigend en inspirerend voor regelmatige bezoekers moest zijn, wendde het zich tot Life Fitness.
IRONBERG domineert de bodybuildingwereld in Brazilië: de gyms van het merk zijn bekend en de eigenaar sponsort de bekende professionele bodybuilder Ramon Dino. De keten heeft zelfs een populaire podcast met meer dan 170 episodes.
Voor hun nieuwe vestiging wilde het bedrijf niet alleen een ultieme trainingservaring aan de bodybuildinggemeenschap leveren, maar ook andere leden motiveren om hun gezondheid via krachttraining te bevorderen.
Ironberg - Strength Area - Red light

GROTE DOELEN

DE UITDAGING

Het doel van IRONBERG was het bieden van de perfecte bodybuilding gym voor iedereen: van beginners tot wereldkampioenen. De nieuwe vestiging is tot stand gebracht om het leven van elk lid via een gezonde en verantwoordelijke bodybuilding levensstijl te verbeteren, te inspireren en te transformeren.

Dat betekent het hebben van de beste professionals in de fitnessbranche in een omgeving die de passie van het merk voor de sport en hun waarden belichaamt: discipline, respect, verantwoordelijkheid, focus, veerkracht, motivatie en de drive om grenzen te doorbreken.

Dit betekent natuurlijk ook samenwerken met wereldleiders in fitnessapparatuur: Life Fitness, Hammer Strength en ICG.

Ironberg - Strength Area - Red light (2)
DE RESULTATEN

GROTE VOORUITGANG

IRONBERG Florianopolis is een Olympisch succes. Na slechts vier weken abonnementen te hebben verkocht, draaide de gym break-even en het is al van plan om uit te breiden. Hun grootste doel is ook bereikt: de ultieme trainingservaring leveren die de plaatselijke bodybuilding community verdient. Hun leden waarderen niet alleen het aanbod van apparaten, dat uniek is in het gebied, maar ook de motiverende atmosfeer in de sportschool: bekende bodybuilders trainen er nu elke week.

IRONBERG is nu gericht op het versterken van zijn samenwerking met Life Fitness, waarbij het hun netwerk uitbreidt via franchises.
Ironberg - Leg Press

GOED VANUIT ELKE INVALSHOEK

HET AANBOD

De gym levert alles om succesvol te zijn in bodybuilding, van zware gewichten om flink een tandje bij te zetten tot een cardioruimte om je vetpercentage te verlagen. Er is zelfs een ultramoderne poseerruimte waar de spiegels en verlichting zodanig zijn geplaatst, dat bodybuilders hun routines tijdens wedstrijden perfect kunnen oefenen en ervoor kunnen zorgen dat ze er vanuit elke hoek goed uitzien. Het is ook de ideale plek voor vaste bezoekers om hun voortgang te volgen.

 • Gigantisch vloeroppervlak met speciale ruimten voor losse gewichten, plate-loaded machines en kabelapparatuur.
 • Een zwartgekleurd interieur met rode lampen (ledverlichting rond spiegels en achter afbeeldingen) geven de vestiging een dynamische, energieke look.
 • Gedecoreerd met foto's van Arnold en andere bekende bodybuilders.
 • Cardiozone.
 • Speciale poseerruimte.
 • Volledig uitgeruste snackruimte.
 • Hoogwaardige coachingdiensten.
 • Grondige reinigings- en onderhoudsprocedures.
 • Parkeerplekken.
DE ULTIEME SPORTBELEVING VOOR IEDEREEN

MET IRONBERG BOEK JE SNEL PROGRESSIE

Ironberg - Room Scene - Full

SAMENWERKING MET MERKEN VAN LIFE FITNESS

DE APPARATUUR

Bodybuilders trainen hard en ze hebben robuuste, duurzame fitnessapparatuur nodig die 24/7 bestand is tegen de meest veeleisende work-outs. Ze hebben ook genoeg afwisseling nodig om hun spieren vanuit verschillende hoeken (bijvoorbeeld hellend, vlak en neerwaarts bankdrukken) te ontwikkelen. Het is belangrijk dat de apparatuur de juiste biomechanica faciliteert, de spierbelasting maximaliseert en dat deze gebruikers- en machinegeleide bewegingen combineert.

Op basis hiervan heeft het team gewerkt aan een apparatuurselectie die bestaat uit apparaten van Hammer Strength, Cybex en Life Fitness.

Ironberg - Hammer Strength

DE HARDSTE WERKER IN DE RUIMTE

DE APPARATUUR

Hammer Strength levert een plate-loaded, Hammer Strength Select- en Hammer Strength MTS-assortiment.

 • Deze combinatie zorgt ervoor dat gewichtheffers met de zwaarste gewichten van fantastische kwaliteit kunnen werken en ook unilateraal (één zijde van het lichaam per keer) kunnen trainen.
 • De MTS Iso-lateral-apparaten, die afzonderlijke gewichtsstapels hebben voor onafhankelijke beweging en optimale biomechanica, zijn hiervoor uitzonderlijk geschikt.

Life Fitness Insignia en Cybex Prestige maken het aanbod van krachtapparatuur compleet.

 • Twee series van specifieke apparatuur bieden uitnodigende, niet-intimiderende opties voor beginners, waarbij een goede biomechanica en oefeningkeuze nog steeds op de voorgrond staat.

Cardio is niet het belangrijkste voor bodybuilders maar het speelt nog steeds een voorname rol bij warming-ups, herstel en vetverlies. IRONBERG heeft apparaten uit zowel het Life Fitness Activate- als Integrity Cardio-assortiment samengevoegd om een volledig aanbod te leveren.

 • Integrity PowerMills, omdat low-impact traplopen één van populairste cardio-oefeningen is voor de bodybuilding community.
 • Home- en elliptische trainers uit de Activate-lijn.


Ironberg - Cardio + Brand Logo

IRONBERG FLORIANOPOLIS IS ONTSTAAN UIT DE VRAAG NAAR EEN GEDIFFERENTIEERD CONCEPT EN BIEDT APPARATEN DIE GESCHIKT ZIJN VOOR ZOWEL FANATIEKE BODYBUILDERS ALS BEGINNERS. HET WAS ONS DOEL OM DE BODYBUILDING LEVENSSTIJL IN EEN MODERN EN INSPIREREND JASJE TE STEKEN, WAARBIJ WE ONZE LEDEN MOTIVEREN OM HET MAXIMALE UIT ZICHZELF TE HALEN. HIERVOOR MOESTEN WE KUNNEN REKENEN OP DE BESTE EN MEEST COMPLETE MIX VAN FITNESSAPPARATUUR OP DE MARKT — OFTEWEL OP LIFE FITNESS.”

- HET TEAM VAN IRONBERG

LAAT JE INSPIREREN

Thank you - Health Clubs
JOUW SUCCES IS ONS SUCCES

Fitness Clubs

Met Life Fitness Family of Brands haal je niet alleen de beste fitnessapparatuur in huis - je ontvangt ook ondersteuning op het gebied van design en techniek...
1up Lokbook 3
Gratis PDF

Je gymspiration staat voor je klaar

Wil jij je laten inspireren door de meest indrukwekkende fitnessclubs ter wereld? Bekijk ons nieuwe lookbook met internationale voorbeelden die het geheim achter hun succes delen: waarom ze kiezen voor bepaalde apparatuur voor hun specifieke doelgroep, hoe ze een bijzondere fitnessruimte inrichten en hoe ze hun communities inspireren.