Go to main section Go to footer
This action will scroll the page to the content
Close dialog
Tooltip.
8256_FDF_210830
Achterdoelen 21, Ede

Smart Fit Ede

https://smart-fit.nl/
Opgericht in

2013

Vestigingen

9

Vierkante meters

1800

Smart Fit

8421_FDF_210830

GROTER DAN OOIT

Smart Fit is een relatief jonge fitnessketen die alles net even anders doen. Met een maatschappelijk verantwoorde basis en aandacht voor circulaire economie profileren de momenteel negen clubs zich in het middensegment, maar tegen een budgetprijs. De verschillende apparaten van Life Fitness helpen dat te realiseren, uitgevoerd in de typerende zwart met gele huisstijl.

De huisstijl kenmerkt de apparaten die Life Fitness leverde: een combinatie van Zinc Yellow en Charcoal Black, een mooi voorbeeld van de mogelijkheid om apparatuur op de wensen van de klant af te stemmen. Smart Fit zocht naar onderscheidend vermogen en liet daarom de clubs inrichten met Life Fitness cardioapparatuur, ICG bikes, steekgewichten en plate loaded toestellen uit het Hammer Strength assortiment.

8618_FDF_210830

VOOR IEDER WAT WILS

Smart Fit merkt dat de focus in de markt verschuift van cardio naar kracht; een reden om naar meer variëteit en functionaliteit te zoeken. Met de Ground Base-lijn van Hammer Strength, die het mogelijk maakt om binnen dezelfde activiteit meerdere spiergroepen te trainen, heeft Smart Fit in een aantal regio’s een unieke positie. “Het vergt even wat uitleg, maar daarna raken de leden er al snel enthousiast over” aldus eigenaar en grondlegger Rick During.

Smart Fit besteedt ook veel aandacht aan maatschappelijk ondernemen. Zo verzamelen zij oude gymmaterialen van basisscholen die op transport gaan naar Oost-Europa om daar de kinderen meer te laten bewegen. Ze streven ernaar om reeds geproduceerde materialen een tweede leven te geven. Zo gebruiken ze elementen van lockers die vroeger bij Renbaan Duindigt in Wassenaar stonden en op de locatie in Ede vind je delen van de inventaris terug die behoorde bij de V&D vestiging die eerder in het pand zat.

8247_FDF_210830

“Ik ben zeer te spreken over de samenwerking met Life Fitness, waarbij een sterke nadruk ligt op co-creatie. Een fijne partner, die een hoog serviceniveau hanteert.”

– Rick During