Go to main section Go to footer
This action will scroll the page to the content
Close dialog
Tooltip.
GLM210404_SEA_TRIALS_DRONE_KS007_HI
MERCY SHIPS

GLOBAL MERCY

www.mercyships.nl
mercyships-image-2

EEN LANGDURIGE IMPACT CREËREN. MET ELKAAR, VOOR ELKAAR

De humanitaire hulporganisatie Mercy Ships biedt medische hulp aan de allerarmsten in West-Afrika op de grootste particuliere ziekenhuisschepen ter wereld. Om hoge kwaliteit zorg te kunnen bieden aan patiënten, kan Mercy Ships jaarlijks rekenen op meer dan 1.600 vrijwilligers van over de hele wereld. In de afgelopen veertig jaar hebben de duizenden vrijwillige chirurgen, verpleegkundigen en zorgprofessionals medische zorg verleend in meer dan 74 landen, meer dan 100.000 levensveranderende operaties uitgevoerd en bijna 500.000 tandartsbehandelingen verricht. Ook ontvingen meer dan 250.000 mensen onderwijs in de basis van gezondheidszorg en zijn er ruim 43.000 lokale gezondheidsprofessionals opgeleid. Naast het verstrekken van medische zorg, zet Mercy Ships zich in om te investeren in de lokale gezondheidsinfrastructuur. Dit zorgt ervoor dat de positieve effecten nog lang zichtbaar blijven na het vertrek van het schip.

Kopie van Global Mercy OR

DE GLOBAL MERCY: OP EEN MISSIE

Mercy Ships is in 2015 begonnen met de bouw van een nieuw ziekenhuisschip, de Global Mercy. Dit schip is in 2021 opgeleverd. Het nieuwste en grootste civiele ziekenhuisschip ter wereld is 174 meter lang, 28,6 meter breed, 12 deks en heeft een gross tonnage van 37,000. Met 6 operatiekamers en 199 bedden voor patiënten, wordt de medische capaciteit van Mercy Ships verdubbeld. Op het schip kunnen ruim 600 bemanningsleden wonen. Door cardio- en krachtapparatuur te faciliteren aan boord van dit schip, heeft Life Fitness een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de missie van Mercy Ships, in het bijzonder voor het medisch personeel.

gym1

INSPIRING HEALTHIER LIVES

Door cardio- en krachtapparatuur aan boord van de Global Mercy mogelijk te maken, heeft Life Fitness een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan het fysieke en mentale welzijn van het medisch personeel. Aangezien zorgmedewerkers onder enorme druk staan, is een goede balans belangrijk om een gezonde levensstijl te leiden. Life Fitness inspireert mensen om gezonder te leven. De betrokkenheid van het welzijn geldt niet alleen voor haar partners en medewerkers, maar ook voor de omgeving en communities waarin Life Fitness actief is. Die gedachte is de fundering voor de samenwerking met Mercy Ships, een samenwerking waar Life Fitness trots op is.

GLM210219_SEA_TRIALS_DRONE_MS008_HI

 “Op het nieuwste schip hoort natuurlijk een fitnessruimte zodat de hulpverleners in hun vrije tijd lekker kunnen sporten, wat bijdraagt aan goede lichamelijke gezondheid. Met Life Fitness hebben we een goede en betrouwbare leverancier gevonden waar wij jaren mee vooruit kunnen. Hierdoor zullen onze mensen aan boord sterk en gezond blijven.”

Corporate Relations Manager bij Mercy Ships