Go to main section Go to footer
This action will scroll the page to the content
Close dialog
Tooltip.
RollingGreenWide-1920x764_1
Arlington Heights, Illinois, USA

ROLLING GREEN COUNTRY CLUB

rollinggreencountryclub.com
Rolling Green Country Club heeft de capaciteit van zijn fitnesscentrum meer dan verdubbeld, hoogwaardige toestellen toegevoegd en de ruimte 'RG Fit' gedoopt. Het resultaat was een bruisende trainingsruimte die uitnodigend is voor huidige en toekomstige leden.
Fitness center

4.000 m2

klassen per week

20

Personal trainers

2

RollingGreenInsignia-950x650_0

EEN LEVENDIG FITNESSCENTRUM

RG Fit heeft de uitstraling van een hoogwaardig fitnesscentrum. Op een gewone dag in de drukke faciliteit ziet u bijvoorbeeld sporters van middelbare leeftijd kilometers maken op de loopband, een tiener zich in het zweet werken op de chest press van de Insignia Series, en twee vrouwen strekoefeningen doen op ligmatten, na een sessie met een personal trainer. Het fitnesscentrum is licht, slim ingedeeld en levendig.

De clou is dat RG Fit geen doorsnee fitnessclub is. Het is feitelijk de fitnessruimte in de kelder van de Rolling Green Country Club in Arlington Heights, Illinois.

Algemeen manager Brian Silver zag de waarde van een fantastische fitnessclub bij Rolling Green, dus bouwde hij er een in het clubhuis.

RollingGreenSYNRGY-950x650_0

DE TRANSFORMATIE VAN EEN STANDAARD TRAININGSRUIMTE NAAR IETS BIJZONDERS

Silver veranderde een knusse bestaande trainingsruimte van 500 vierkante meter in een pracht van een faciliteit van ruim 1200 vierkante meter door kantoorruimte bij te voegen en een directiekamer te verplaatsen. Silver verwijderde een benauwend verlaagd plafond, voegde niet-opdringerige verlichtingsarmaturen toe en gaf het daglicht de kans binnen te stromen via ramen op de begane grond. Hij creëerde een afgeschermde hoek voor sessies met de twee personal trainers van de club en installeerde een grote ruimte voor groepstrainingen, afgescheiden door een stijlvolle wand van getint glas.

"Het voelt aan als een fitnessclub", zegt Silver. "De voorzieningen hier worden voortdurend gebruikt. Wat ik vooral wilde was het gevoel geven dat ze niet meer in de countryclub zijn. We proberen echt de allerbeste ervaring te bieden."

De resultaten spreken voor zich. In de groepstrainingsruimte van 275 vierkante meter worden wekelijks 20 trainingen gegeven. De cardiotoestellen − een waaier aan Life Fitness Elevation Series-toestellen, waaronder loopbanden, bikes, een PowerMill Climber en FlexStrider trainer − worden volop gebruikt, net als het SYNRGY360-systeem in de hoofdruimte. Het is een uitgekiende mix van toestellen die onze leden aanspreekt.

"We zijn enthousiast over de toestellen die we hebben en de leden gebruiken ze", legt ledendirecteur Tim Cherwin uit.

RollingGreenTreadmills-1920x764_0

HET VERSCHIL ZIT IN DE DETAILS

Een schijnbaar onbeduidend detail waar Silver slim mee omging is de naam. Hij koos niet voor de eenvoudige benaming 'fitnesscentrum' en ging in plaats daarvan voor 'RG Fit'. Door deze voorzieningen een specifieke naam te geven, en daar ook naar te verwijzen, maakt hij duidelijk dat deze fitnessclub geen ondergeschoven kindje is, komt het fitnesscentrum uitnodigender over en krijgt dit meer cachet dan de gemiddelde fitnessruimte bij een golfclub.

"Als ik hier een trainingsfaciliteit kan bouwen, heb ik liever dat onze leden hier blijven dan dat ze naar een andere fitnessclub gaan", voegt Silver eraan toe. "Geen van ons heeft het over een fitnesscentrum. Hoe meer voordelen we onze leden bieden op de club, des te langer ze lid blijven."