Go to main section Go to footer
This action will scroll the page to the content
Close dialog
Tooltip.
media-room-hero_0

Samenwerking Life Fitness En SWITCH The Gym Is Een HI(I)T

Na een succesvolle lancering van het nieuwe HIIT concept SWITCH in Veldhoven, opende SWITCH the gym recent ook een tweede vestiging in Eindhoven. Met 50 lessen per week biedt SWITCH een betaalbare Personal Training beleving voor fitness fanatics in het zuiden van Nederland.

Franslahayefotografie-switchok381

Alles wordt uit de kast gehaald voor de ultieme sportbeleving, waarbij plezier, energie en vooral resultaat centraal staan. Het partnership tussen Life Fitness en SWITCH the gym blijkt een garantie voor succes.

WAT IS SWITCH?

SWITCH is een innovatief fitness concept dat bestaat uit High Intensity Interval Trainingen (HIIT) en tegelijkertijd full body workouts. Een les duurt 60 minuten en bestaat voor 50% uit cardio (hardlopen en roeien) en 50% uit (kracht) oefeningen. Door het gebruik van gekleurde trainingszones, ondersteunende data en technologie worden de leden naar het juiste niveau gecoacht en voeren ze de oefeningen goed uit. Bij SWITCH is er altijd een personal trainer in de les aanwezig om de leden te voorzien van motivatie, mondelinge coaching en houdingscorrectie, om zo nog effectiever te kunnen trainen.

WAT MAAKT SWITCH ANDERS?

SWITCH is een nieuw soort boutique gym, licht eigenaar Terry Labee toe: “Anders dan anderen gaan we voor innovatie, kwaliteit en de nieuwste technologieën. Het verschil zit hem in het feit dat we alles uitgedacht hebben van A tot Z om onze leden de maximale ervaring en workout te geven voor een goedeprijs. De combinatie van deze punten zal ervoor zorgen dat men met SWITCH daadwerkelijk het gestelde doel weet te behalen.” We zijn bij Life Fitness trots op deze mooie samenwerking, we geloven volledig in concept van SWITCH en dragen graag bij aan succes door middel van onze innovaties.

“Blij dat SWITCH kiest voor de kwaliteit en innovaties van Life Fitness.”

De populariteit van het vak Personal Trainer is de afgelopen jaren enorm toegenomen. De PT studio’s schieten als paddenstoelen uit de grond door de vraag naar persoonlijke begeleiding. Helaas is Personal Training vaak vrij prijzig en daarom niet voor iedereen beschikbaar. Bij SWITCH echter wordt Personal Training toegankelijk gemaakt voor een grotere doelgroep. Door het gebruik van licht en geluid wordt er niet een standaard les, maar een ware belevenis gecreëerd. Tijdens de workout wordt er gebruik gemaakt van Life Fitness apparatuur met hartslagmonitoring en worden de oefeningen en trainingszones duidelijk weergegeven op grote schermen. Door gebruik te maken van trainingszones kan men op zijn of haar eigen niveau meedoen, zo blijft de les laagdrempelig maar toch uitdagend voor iedereen.

INNOVATIEVE LIFE FITNESS APPARATUUR

De samenwerking met Life Fitness was een bewuste voor SWITCH. Labee: “Hardlopen is bij ons een cruciaal onderdeel van het concept, gezien onze leden bijna de helft van de tijd op de loopbanden staan. Daar willen we uiteraard de beste ervaring mogelijk bij creëren. De loopbanden van Life Fitness staan bekend om hun kwaliteit en hebben een goede demping, dit was een belangrijk aspect omdat we vaak gebruik maken van snelle sprintsessies.” Daarnaast maakt SWITCH ook gebruik van het speciale performance scherm, waardoor er snel geschakeld kan worden met de voorgeprogrammeerde sneltoetsen. Samen met Life Fitness is er ook een nieuwe API- koppeling ontwikkeld zodat de leden van SWITCH snel in kunnen loggen op de loopband. De data die wordt verzameld tijdens de workouts kunnen de leden vervolgens terugzien in hun persoonlijke SWITCH app.

SWITCH opende op 1 oktober 2019 haar deuren voor leden in Veldhoven. Na deze succesvolle pilot was SWITCH klaar om op 16 december 2019 een 2e vestiging in Eindhoven te openen. De sterke groei ambities van Labee worden versterkt met de aankondiging van de een nieuwe locatie die in eind maart in Tilburg geopend zal worden.

Volg Life Fitness
Website: www.lifefitness.nl
Facebook: Life Fitness Benelux

Volg SWITCH
Website: www.switchthegym.nl
Instagram: switchthegym