Go to main section Go to footer
This action will scroll the page to the content
Close dialog
Tooltip.
media-room-hero_0

Life Fitness Wordt Overgenomen Door KPS Capital Partners

Life Fitness wordt overgenomen door KPS Capital Partners

ROSEMONT, Illinois, Verenigde Staten, 6 mei 2019 – Life Fitness, wereldwijd marktleider in commerciële fitnessapparatuur, heeft vandaag bekendgemaakt dat het moederbedrijf, Brunswick Corporation (NYSE: BC), een definitieve overeenkomst heeft gesloten met KPS Capital Partners, LP (“KPS”), waarbij KPS de fitnesstak en verwante merken overneemt, met inbegrip van Life Fitness. KPS is een toonaangevende investeringsmaatschappij gericht op industriële en productiebedrijven in diverse sectoren.

“We zien uit naar onze toekomst met KPS en zijn bijzonder blij met deze ongelofelijke kans om samen te werken met een bedrijf dat een geweldige staat van dienst heeft in de samenwerking met vergelijkbare bedrijven”, aldus Jason Worthy, President, Life Fitness. “KPS onderkent onze geweldige merkpositionering, de waarde van onze klantrelaties, onze iconische reputatie binnen de fitnessbranche en ons duurzame winstpotentieel. We gaan nauw samenwerken met KPS om een doelgerichte strategie te ontwikkelen en uit te voeren rondom onze missie om te inspireren tot een gezonder leven. We bouwen voort op onze lange en succesvolle geschiedenis van productontwikkeling en technologisch leiderschap, met als doel oplossingen en diensten van topkwaliteit te bieden aan een breed scala fitnesscentra en fitnessers.”

Jay Bernstein, een partner van KPS, zegt: “We investeren met veel enthousiasme in Life Fitness, het internationaal toonaangevende merk in fitnessapparatuur. Life Fitness heeft circa twee miljoen toestellen voor cardiovasculaire en krachttraining die wereldwijd regelmatig worden gebruikt door meer dan 60 miljoen mensen. Daarmee zijn ze de grootste. We zien ernaar uit om samen te werken met president Jason Worthy, zijn managementteam en medewerkers van Life Fitness overal ter wereld, om samen te bouwen aan dit geweldige platform en aan het sterke design, de innovatie en de duurzame productontwikkeling van het bedrijf. De staat van dienst van KPS in het aanwenden van kapitaal, het mondiale platform en de inzet van het bedrijf om te investeren in technologie, innovatie, groei en klantenservice, betekent een fantastische kans voor Life Fitness. We zijn er absoluut zeker van dat Life Fitness zal floreren als onafhankelijk bedrijf.”

In het kader van de overeenkomst, goedgekeurd door de Raad van Bestuur van Brunswick, betaalt KPS circa $ 490 miljoen in contanten om het fitnessbedrijf en de bijbehorende merken over te nemen. Naar verwachting vindt de transactie plaats in het tweede kwartaal van 2019, na ontvangst van alle verplichte goedkeuringen.

Over Life Fitness
Life Fitness is wereldwijd marktleider in commerciële fitnesstoestellen, speeltafels en interieurs voor speelzalen. Het bedrijf vervaardigt en verkoopt kracht- en cardiotoestellen, biljarttafels en accessoires, en inrichtingen voor speelzalen, onder de merknamen Life Fitness, Hammer Strength, Cybex, Indoor Cycling Group, SCIFIT en Brunswick Billiards. De producten worden in 166 landen gedistribueerd. Het hoofdkantoor is gevestigd buiten Chicago, in Rosemont, Illinois, Verenigde Staten. Life Fitness is een onderdeel van Brunswick Corporation (NYSE: BC). Meer informatie over de producten en diensten van Life Fitness vindt u op www.lifefitness.com.  

Over Brunswick
Het hoofdkantoor van Brunswick Corporation is gevestigd in Mettawa, Illinois. Toonaangevende consumentenmerken van het bedrijf zijn onder meer: Mercury Marine buitenboordmotoren; Mercury MerCruiser hek- en binnenboordpakketten; Mercury algemene onderdelen en accessoires, waaronder propellers en SmartCraft-elektronica; Power Products Integrated Solutions; MotorGuide sleepmotoren; Attwood, Garelick en Whale mariene onderdelen; Land ’N’ Sea, BLA, Payne’s Marine, Kellogg Marine, en Lankhorst Taselaar distributie van mariene onderdelen; Mercury en Quicksilver onderdelen en oliën; Bayliner, Boston Whaler, Crestliner, Cypress Cay, Harris, Lowe, Lund, Princecraft, Quicksilver, Rayglass, Sea Ray, Thunder Jet en Uttern boten; Boating Services Network, NAUTIC-ON, OnBoard Boating Club and Rentals; Life Fitness, Hammer Strength, Cybex, Indoor Cycling Group en SCIFIT fitnessapparatuur; en Brunswick biljarttafels, accessoires en interieurs voor speelzalen. Meer informatie vindt u op https://www.brunswick.com.

Over KPS Capital Partners, LP
KPS is de beheerder van KPS Special Situations Funds, een groep beleggingsfondsen met meer dan $ 5,1 miljard activa in beheer (per 31 december 2018). Al meer dan twee decennia werken de partners van KPS uitsluitend om waardestijging van het geïnvesteerde kapitaal te realiseren door het doen van controlerende aandelenbeleggingen in industriële en productiebedrijven in diverse sectoren, waaronder basismaterialen, consumentenmerken, gezondheids- en luxeproducten, auto-onderdelen, kapitaalgoederen en algemene productie. KPS creëert waarde voor haar investeerders door constructief met getalenteerde managementteams te werken om bedrijven beter te maken en rendement te genereren door de strategische positie, concurrentiepositie en winstgevendheid van de bedrijven in de portfolio structureel te verbeteren, in plaats van primair af te gaan op financieel gewin. De bedrijven in de portfolio van KPS Funds hebben in totaal een jaaromzet van circa $ 5,8 miljard, werken vanuit 99 productielocaties in 27 landen en hebben bijna 21.000 medewerkers in dienst, rechtstreeks en via joint ventures wereldwijd. De investeringsstrategie en portfoliobedrijven van KPS worden uitgebreid beschreven op www.kpsfund.com.

Voor mee informatie kunt u contact opnemen met:
Krissy Radek                                                                                        
Tel: +1-847-288-3361                   
E-mail: krissy.radek@lifefitness.com