Go to main section Go to footer
This action will scroll the page to the content
Close dialog
Tooltip.

Life Fitness verlengt partnerschap als officieel leverancier van Williams Racing

 Life Fitness, wereldwijd marktleider op het gebied van commerciële fitnessapparatuur, maakt vandaag bekend dat het zijn samenwerking met Williams Racing heeft verlengd.

Oktober 27, 2021 - Hoewel het partnerschap het zesde jaar ingaat, blijft Life Fitness voor de aankomende vijf jaar de officiële fitnessleverancier van het Britse Formule 1-team. 

Als onderdeel van de verlengde samenwerking wordt de plaatselijke fitnessstudio in het hoofdkantoor van Williams opnieuw ingericht met de nieuwste apparatuur uit het merkenportfolio van Life Fitness, waaronder Life Fitness, Hammer Strength, Cybex en ICG®.  Op de thuisbasis van het team in Oxfordshire in het Verenigd Koninkrijk worden de trainingsfaciliteiten gebruikt door het personeel van Williams, waaronder hun coureurs.

De vernieuwde fitnessstudio wordt na de vestigingen in Chicago, Barcelona en Hongkong de vierde Life Fitness Experience Hub. Dit sluit aan bij de ambities van de fitnessfabrikant om een benchmark voor innovatie in de fitnesswereld neer te zetten. Elke Experience Hub is uniek ontworpen om de toekomst van apparatuur, digitale connectiviteit en fitnesservaringen te tonen, waarbij bezoekers worden uitgenodigd om op het hoofdkantoor van Williams meer te leren over trends en oplossingen in de branche.

James Bower, commercieel directeur van Williams Racing, vertelt: “Als een Formule 1-team staan prestaties en innovatie aan de basis van wat we doen. Daarom zijn we uitermate tevreden dat we onze samenwerking met Life Fitness verlengen en hoogwaardige fitnessapparatuur aan al onze medewerkers hier in onze fitness- en trainingsfaciliteiten kunnen blijven bieden.”

Frank van de Ven, Vice President International van Life Fitness, verklaart: “Ons partnerschap met Williams Racing staat voor vele gedeelde waarden. Williams Racing en Life Fitness draaien allebei om innovatie, uitmuntendheid, eersteklas engineering en prestaties. We zijn er dan ook trots op dat we onze relatie kunnen voortzetten met een team dat zoveel geschiedenis heeft in de Formule 1.”

Van de Ven voegt eraan toe: “Deze samenwerking biedt ons de kans om niet alleen onze activiteiten in een elitesport te tonen, maar ook in de zakelijke sector, aangezien we samen met het Williams-team een vernieuwde faciliteit leveren om de gezondheid en het welzijn van al hun personeel te bevorderen.”

William 2021 PR

Over Williams Racing
De kerncompetenties van Williams Grand Prix Engineering Limited zijn het ontwerpen en ontwikkelen van race-auto's die deelnemen aan het wereldkampioenschap voor de Formule 1. Als een van 's werelds vooraanstaande Formule 1-teams heeft het bedrijf sinds de oprichting in 1977 maar liefst 16 titels in het FIA Formule 1-wereldkampioenschap in de wacht gesleept. Negen van deze titels zijn bekers voor het constructeurskampioenschap in samenwerking met Cosworth, Honda en Renault. De resterende zeven titels zijn gewonnen door beroemde namen als Alan Jones, Keke Rosberg, Nelson Piquet, Nigel Mansell, Alain Prost, Damon Hill en Jacques Villeneuve in het coureurskampioenschap.