Go to main section Go to footer
This action will scroll the page to the content
Close dialog
Tooltip.

Life Fitness Verbetert Connected Fitness ervaring door integratie van Myzone

Myzone heart rate gebruikers kunnen nu moeiteloos workoutgegevens bijhouden op Life Fitness en Cybex cardio apparatuur.

ROSEMONT, Ill., 10 maart 2021 – Life Fitness heeft vandaag aangekondigd dat Myzone heart rate apparaten nu moeiteloos kunnen worden geïntegreerd binnen de connected premium Life Fitness en Cybex cardio consoles. De consoles laten Myzone gebruikers live statistieken zien in de voor hen bekende Myzone tegel, die is geïntegreerd in de console. Myzone heart rate apparaten zijn compatibel met Life Fitness Discover SE3HD, SE3, ST, en Cybex 70T consoles.

Met deze nieuwe integratie kunnen Myzone gebruikers die hun apparaat koppelen, hun kleurzone, hartslag, percentage van hun maximale hartslag (MHR), Myzone Effort Points (MEP's) en verbrande calorieën bekijken en bijhouden in de Myzone tegel op de console. De vijf kleurzones van Myzone vertegenwoordigen een percentage van de maximale hartslag, waardoor trainingen specifiek kunnen worden gericht op de fitnessdoelen van de gebruiker. Deze trainingsgegevens worden vervolgens omgezet in MEP's, die de totale inspanning meet die een sporter tijdens een training levert.

"De mogelijkheid om individuele workoutgegevens in realtime bij te houden is voor veel sporters een belangrijk onderdeel van hun fitnesstraject", zegt Dan Wille, Global Vice President of Marketing and Product Development bij Life Fitness. "Dankzij de samenwerking met Myzone breiden we ons connected fitness-aanbod verder uit met meer manieren om gepersonaliseerde fitnesservaringen te bieden aan sporters. Daar zijn we trots op. Terwijl we verder bouwen aan ons digitale ecosysteem, zijn we gericht op het uitbreiden van ons open API-netwerk door te investeren in zinvolle digitale partnerships om sporters enthousiast te maken en te betrekken bij hun fitnessactiviteiten."   

"Myzone draait in de kern om mensen een goed gevoel te geven over lichaamsbeweging en door deze twee technologieën te combineren in één interface, kunnen leden genieten van een verbeterde cardio-ervaring," zegt Nick Beale, Vice President Customer Experience van Myzone. "Deze eerste integratie is ook een doorbraak voor exploitanten die de betrokkenheid van hun leden willen vergroten en een verschil willen maken. Dit is slechts de eerste stap in de samenwerking van Myzone met Life Fitness - er komt nog veel meer aan!" 

Zodra een workout op Life Fitness- of Cybex-cardioapparatuur is voltooid, kunnen Myzone-gebruikers hun workoutresultaten rechtstreeks opslaan in de Myzone-app. Zo kunnen zij hun workouts moeiteloos bijhouden en MEP's verzamelen.

Om Myzone-apparaten met Life Fitness- of Cybex-apparatuur te verbinden, navigeren gebruikers naar het Bluetooth-apparatenmenu, scannen en zoeken ze hun Myzone ID en selecteren ze deze vervolgens. Tijdens een training worden bepaalde delen van het scherm gevuld met de Myzone tegel. Wanneer een workout is voltooid, worden de workoutresultaten naar de Myzone-app en -database verstuurd.

Voor meer informatie over de integratie van Myzone met Life Fitness kan je contact opnemen met een sales consultant.


Over Myzone

Myzone is de toonaangevende wearable technology-oplossing binnen de fitnessindustrie. De wearable producten van Myzone tonen en belonen inspanning wanneer je traint. Het geeft nauwkeurig je hartslag, verbrande calorieën en intensiteit weer met vijf eenvoudige kleurgecodeerde zones. De telemetrie kan gecombineerd worden weergegeven in een groepssetting zoals boks- of fietslessen, of individueel rechtstreeks op jouw smartphone via de Myzone-app. De app zorgt voor een hogere betrokkenheid en motivatie. Myzone wordt beschouwd als een van de meest `relevante' wearable technologieën voor de fitnessindustrie en levert waardevolle gegevens voor exploitanten zoals personal trainers. Ga voor meer informatie naar http://www.myzone.org.