Go to main section Go to footer
This action will scroll the page to the content
Close dialog
Tooltip.
ICG connect_blog_header
Blog

YOUR CONNECTED CYCLING EXPERIENCE

Wat is ICG Connect en hoe is het anders ten opzichte van andere producten?
David van der Sterren: Als ‘new kid on the block’ ben ik sinds september 2018 onderdeel van Team ICG Benelux. Een van mijn eerste momenten als National trainer bij dit team was tijdens een bootcamp met alle internationale trainers in Duitsland. Twee dagen inspiratie en verdieping over ICG. Het was ook daar waar ik voor het eerst kennis heb mogen maken met het unieke ICG Connect systeem en ik moet toegeven: het was ‘liefde op het eerste gezicht’.

Wat is ICG Connect eigenlijk?
Het is een digitaal platform dat visualisatie en gamification gebruikt om te ‘connecten’ met elkaar. Elke deelnemer in de les ‘connect’ zijn of haar fiets met het systeem. Alle ICG bikes zenden data naar het Connect systeem. Deze data wordt vervolgens zichtbaar op het console van de instructeur en op een groot scherm of TV. Zo zijn alle deelnemers onderling verbonden voor een unieke indoor cyling ervaring. 

“In elke les rijden deelnemers voor, met of tegen elkaar om een groepsdoel te halen, een teamstrijd te winnen of om persoonlijke records te vestigen.” 

Er zijn verschillende gebruikersinterfaces en animaties te selecteren waarmee de instructeur bepaalt wat er op het scherm te zien is. Het Connect systeem levert diverse programma’s, modi en functies. Een greep uit de mogelijkheden die in beeld kunnen worden gebracht zijn: 

  • Group: verzameld de gezamenlijke inspanning van alle deelnemers 
  • Persoonlijk: moedigt individuele prestaties aan
  • Battle: verdeel de groep in twee teams en ga een gezonde strijd aan  
  • Scenic: creëer een immersive landschap voor alle deelnemers

Met de ICG App worden bikes automatisch ingesteld met de persoonlijke settings van de deelnemer. Bovendien herkent het ICG Connect systeem hen onmiddellijk. Een super snelle manier van connecten dus! Met de app kunnen deelnemers hun resultaten van de trainingen registreren, waardoor zij inzicht krijgen in hun trainingsintensiteit, prestaties, records en vooruitgang. Een leuk weetje: je kunt jouw trainingen delen met vrienden en coaches! 

Als instructeur en National Trainer ben ik altijd op zoek naar manieren om deelnemers te inspireren met de lessen die ik geef. Beleving en connectie met de groep zijn voor mij hierin belangrijke pijlers. 

Het ICG Connect systeem geeft mij precies deze mogelijkheid en zelfs veel meer dan dat. Je kunt een unieke trainingservaring geven en misschien nog belangrijker, het onderscheidend vermogen van je indoor cycling studio vergroten. 

Naast ‘reguliere’ lessen kun je met het ICG Connect systeem meerdere ‘type’ lessen opzetten, waardoor je meerdere doelgroepen kunt aanspreken en dus een groter deel van je leden kunt enthousiasmeren voor indoor cycling. Dus niet alleen standaard lessen die vaak niet eens 100% bezet zijn, maar een uniek concept waarmee je je indoor cycling studio naar een hoger niveau tilt. 

Je hebt een uniek concept in handen waarmee je jezelf kunt onderscheiden in de markt. Creëer een unieke en stimulerende en trainingservaring! ICG Connect met al haar mogelijkheden geeft elke instructeur de kans een unieke beleving te creëren. 

Wil je ICG Connect in werking zien? Dan nodig ik je graag uit om deel te nemen aan één van onze ClubRides! Bij zijn is meemaken! 

David van der Sterren