Go to main section Go to footer
This action will scroll the page to the content
Close dialog
Tooltip.
Hero Image - Deauville
Blog

ZO SPEEL JE IN OP DE HUIDIGE GEZONDHEIDS- EN WELLNESSTRENDS IN DE HOSPITALITY BRANCHE

VOOR EEN HOGERE REVPAR EN MEER AANBEVELINGEN

Hieronder vind je een uittreksel uit ons Hospitality e-book dat we aangevuld hebben met recente gegevens over de huidige trends in de branche. Mocht je meer informatie willen, kun je het volledige e-book downloaden via de link onderaan deze pagina.

In het kort:

 • Geestelijke en lichamelijke gezondheid zijn wereldwijde trends die steeds belangrijker worden. Reizigers vormen daarop geen uitzondering.
 • Er zijn verschillende manieren om gasten te stimuleren een gezonde en actieve levensstijl aan te houden tijdens hun verblijf. Er zijn namelijk een aantal trends die sporters willen volgen, zowel thuis als op reis. Blijf op de hoogte van de jaarlijkse ACSM-fitnesstrends en denk na over hoe deze trends kunnen bijdragen aan een betere welzijnservaring voor jouw gasten.
 • Werken op afstand is inmiddels normaal geworden. Er zijn aanwijzingen dat fenomenen zoals bleisure-reizen (korte werktrip i.c.m. vrijetijdsactiviteiten) en workations (werken i.c.m. vakantie vieren) de norm worden op het gebied van zakenreizen. Ze zijn al ontzettend populair onder jongere werknemers en in het bijzonder onder freelancers en digital nomads.
 • Reizigers blijven veel waarde hechten aan privacy, niet alleen voor sanitaire doeleinden, maar voornamelijk om de positieve effecten die privacy heeft op de geestelijke gezondheid.

Hoe vertalen bovenstaande trends zich in kansen voor de hospitalitybranche?

 • Tracken van de workout, on demand-trainingen en dagelijkse tips voor oefeningen op de hotelkamer zijn goede oplossingen voor gasten die ook tijdens hun verblijf aan hun gezondheid willen werken.
 • Speciale trainingsruimtes kunnen variëren in grootte en omvang, afhankelijk van jouw beschikbare ruimte. Overweeg daarbij ook om fitness services op de kamer aan te bieden.
 • Zoals de mogelijkheid om personal trainingen te boeken of een lege fitnessruimte te reserveren, zodat gasten de ruimte helemaal voor zichzelf hebben.
 • Zorg voor on-demand-trainingen op jouw apparatuur of op de tv in de hotelkamers.
 • Rust een aantal kamers uit met sportapparatuur, zoals loopbanden of fietsen met on-demand-trainingen. Of met een set losse gewichten die perfect aansluiten op de krachttraining die momenteel helemaal in is > onthoud: Volgens de Expedia Group zijn 70% van de welzijnsreizigers bereid om extra te betalen voor accommodaties die hun favoriete voorzieningen en services bieden.
 • Zorg voor betrouwbare technische infrastructuur (wifi via bekabeld internet) die goed en snel genoeg is voor videoconferenties - en stel jouw potentiële gasten hiervan op de hoogte.
 • Overweeg om kamers aan te bieden met extra voorzieningen voor bleisure- of workation-gasten, zoals een groter bureau, schrijfgerei, de mogelijkheid om een tweede scherm te boeken, een printer, een ergonomische stoel, gezonde lunchpakketten en dergelijke.
 • Als jouw hotel over onvoldoende plek beschikt voor een fitnessruimte, kun je ook twee kamers combineren tot een kleine sportruimte. Dit is een kosteneffectieve manier om je aanbod uit te breiden.

Wellness- en fitnesstrends veranderen voortdurend en hebben onlangs een radicale verandering ondergaan. Uit onderzoek blijkt dat één op de vijf mensen tijdens de pandemie meer sportte dan aan het begin van deze periode.

Het aantal mensen dat thuis aan lichaamsbeweging doet, zal naar verwachting met 69-72% toenemen ten opzichte van 2020; voor trainingen in de sportschool bedraagt de stijging circa 21%.

Het Global Wellness Institute (GWI) verwacht dat wellness-reizigers zich nog meer zullen focussen op wellness-gerelateerde keuzes en activiteiten. Zo zullen ze geneigd zijn een accommodatie te boeken die een goede nachtrust, goede geluidsisolatie, circadiane verlichting (slaap-waakritme) en een goede luchtventilatie te bieden heeft. Bovendien zullen ze op zoek gaan naar fitness services en fysieke activiteiten, gezonde voeding en manieren om lichaam en geest met elkaar in balans te brengen.

De wellness-reiziger van nu is op zoek naar:

 • manieren om lichaam en geest met elkaar in balans te brengen en naar wellness-voorzieningen
 • fitness en fysieke activiteiten
 • goede nachtrust
 • goede luchtventilatie
 • gezond eten
Blog Post 2 - Man on Rower

Teven zien we een toename van de zogenaamde 'bleisure'-mindset (zakenreis gecombineerd met vrije tijd). Dit is op alles rondom reizen van invloed: van de gewenste bestemmingen van zakenreizigers tot aan het soort accommodatie dat ze zoeken. Daardoor ontwikkelen de tools die bleisure-toeristen nodig hebben voor zowel vrije tijd als zaken zich ook steeds verder.

Bleisure = Business + Leisure (korte werktrip + vrijetijdsactiviteiten)

Bleisure staat voor een combinatie van een zaken- en vakantiereis. Meestal wordt een zakelijk verblijf met een paar dagen verlengd om de bezochte stad te verkennen, familie of vrienden uit de regio te ontmoeten of om verder te reizen na de zakelijke bijeenkomst.

Bleisure wordt steeds populairder, vooral onder millennials en jongere medewerkers.

Werken op afstand lijkt voor veel bedrijven de nieuwe norm te worden. Deze nieuwe manier van werken kan het gedrag van hotelgasten en hun reisdoel veranderen. Misschien krijgen we zelfs te maken met een toename van ‘workations’.

Workation = Work + Vacation (werk + vakantie)

Workation is een combinatie van werk en vakantie. Vergeleken met bleisure-verblijven, beslaan workations doorgaans een langere periode en kunnen op verschillende manieren worden georganiseerd. Dit is afhankelijk van de onderlinge overeenstemming tussen werkgever en werknemer.

Ook de manier waarop wij aan lichaamsbeweging doen, is veranderd. Zo noemde het ACSM (American College of Sports Medicine) online training, draagbare technologie, sporten met je eigen lichaamsgewicht, buitenactiviteiten en high-intensity interval training (HIIT) als de top vijf fitnesstrends van 2021. Maar in 2022 is dit veranderd en hotels moeten ervoor zorgen dat ze bijblijven.

De vijf belangrijkste fitnesstrends van 2022 luiden volgens het ACSM als volgt:

 • draagbare technologie
 • fitnessruimtes in huis
 • buitenactiviteiten
 • krachttraining met losse gewichten
 • oefeningen om af te vallen
Blog Post 2 - Fitness Room Scene

Het is belangrijk dat hotels deze trends begrijpen en wat dit betreft flexibel blijven. Het is echter van het grootste belang dat ze dit kunnen omzetten in tastbare verbeteringen in de klantreis en in geoptimaliseerde voorzieningen of fitnessapparatuur die voldoen aan de nieuwe behoeften van hun gasten.

Kom meer te weten over hoe je jouw gasten geweldige welzijnservaringen kunt bieden, zodat je een hogere RevPAR kunt realiseren en ervoor kunt zorgen dat gasten opnieuw een verblijf bij je boeken: download het volledige e-book hier.

Wil je één van de bovenstaande opties nader bespreken of meer inzicht krijgen in hoe je met jouw aanbod in kunt spelen op de huidige fitness- en reizigerstrends? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag.