Go to main section Go to footer
This action will scroll the page to the content
Close dialog
Tooltip.
Blog_March_Header_1440
Blog

WAT MAAKT ICG ZO SPECIAAL?

Wat maakt ICG zo speciaal? 
Inmiddels maak ik al flink wat jaartjes deel uit van Team ICG. Samen met meer dan 150 Master Trainers over de hele wereld hebben wij ontelbaar veel classes en opleidingen mogen geven en zo duizenden instructeurs kunnen inspireren. Het grote internationale team motiveert en enthousiasmeert elkaar en tilt elkaar al 20 jaar naar een hoger niveau, maar onze grote familie niet de enige reden dat ICG zo bijzonder maakt. 

ICG is voor iedereen. 
ICG brengt het fietsen van buiten naar binnen. De bikes zijn uitgerust met het inmiddels welbekende Coach by Color systeem en dat zorgt ervoor dat iedereen met een persoonlijke FTP-waarde (functional threshold power) op zijn of haar eigen niveau kan meefietsen. Niemand wordt uitgesloten. Instructeurs kunnen verschillende soorten lessen aanbieden, zoals endurance, strength, interval of een tabata workout, maar de basis – namelijk het power-based trainen, blijft hetzelfde. Er is van alles mogelijk op de bike en iedereen kan meedoen. 

De instructeur kan managen wat er in de les gebeurt. In een reguliere cycle class wordt er de deelnemers gevraagd ‘een beetje weerstand’ bij te draaien, maar hoe kun je garanderen dat iedereen dezelfde mate van inspanning ervaart? Hoe weet je zeker dat iedereen met hetzelfde gevoel jouw les verlaat, precies zoals jij het bedoeld had? Dat is vreselijk lastig, toch? Maar niet met het Coach by Color systeem! Want dankzij jouw persoonlijke FTP-waarde dien jij dezelfde inspanning te leveren, qua weerstand en snelheid, om in dezelfde kleur te fietsen als jouw buurman en de instructeur. 

Meten is weten!
Door de ingebouwde 5 minuten FTP-test kan ieder individu afzonder getest worden. Aan de hand van de uitkomst worden er trainingsschema’s uitgeschreven en om de progressie meetbaar te maken kan de test na 8 of 12 weken nogmaals worden uitgevoerd. Voor bijvoorbeeld wielrenner of triatleten kan er ook een 20- of 60-minuten test worden opgezet, om de fitheid nog nauwkeuriger te bepalen.  

En voor deze wielrenners en triatleten is er de IC8, ons paradepaardje! Deze performance bike is niet ‘fixed gear’ en meet links en rechts afzonderlijk de duw-trek beweging. Op basis van alle meeteenheden die deze bike weergeeft, kan er een nog specifieker trainingsschema worden opgesteld. 

Mede door mijn verleden als wielrenner, ben ik groot fan van power-based trainen. En dit is zeker niet alleen voor de echte fietsfanaten! Het trainen op wattage geeft een eerlijke meting en constante weerstand tijdens het fietsen. Bovendien is het gemakkelijker om in blokken te trainen en maakt het een cycle les heel overzichtelijk. Kleuren zijn universeel, iedereen begrijpt het wanneer we ‘in het geel’ gaan rijden. 

Educatie
Tijdens onze product trainingen en certificeringen vertellen we cycle instructeurs alles wat zij moeten weten over het trainen met wattage en hoe deze kleuren te integreren in de lessen. Het is belangrijk dat de systemen goed worden geïntegreerd en onze trainingen zullen bijdragen aan een succesvolle implementatie. We vinden het belangrijk dat de instructeurs zich comfortabel voelen en de functionaliteiten goed onder de knie hebben. Vanzelfsprekend zal dat resulteren in volle lessen!

Kortom: Ik zie de FTP-waarde, het power-based trainen en het gebruik van kleuren als de fundering van het succesverhaal dat ICG heet! Iedereen voelt zich welkom, niemand hoeft te worden buitengesloten en alle deelnemers zullen met eenzelfde gevoel van tevredenheid de les uitwandelen. En dat is waarom ik de leukste job ter wereld heb.

See you on the bike!

Peter Bleux
Master Trainer Team ICG®