Go to main section Go to footer
This action will scroll the page to the content
Close dialog
Tooltip.
Glute Zone Header Image
Blog

De Vijf Belangrijkste Redenen Om In Glute Training Toestellen Te Investeren

Tegenwoordig laten recreatieve sporters zich steeds meer inspireren door professionele atleten. Een voorbeeld hiervan is dat er minder aandacht is voor opvallende borst- en buikspieren, maar meer voor een allround functionele performance training.

Sporters weten dat glute work-outs essentieel zijn voor een sterkere core en meer krachttoename. Steeds meer leden maken glute training een belangrijk onderdeel van hun routine, maar hiervoor hebben ze natuurlijk wel de juiste toestellen nodig.

Bij Hammer Strength hebben we naar eigen zeggen ’s werelds beste portfolio aan toestellen voor het onderlichaam ontwikkeld. Met onze nieuwe Glute Drive en Belt Squat, hebben we ons portfolio nóg meer verbeterd. Wij denken dat het zeker de moeite waard is om hierin te investeren voor jouw sportschool of fitnesscentrum. Zoals altijd onderbouwen we onze argumenten met feiten..


Glute Zone Image 3


Vind hier vijf redenen waarom je je juist nu op glute training toestellen zou moeten richten. 


1.    DIT IS WAT JOUW LEDEN WILLEN

Neem even de tijd om de Google-resultaten voor ‘glute training’ te bekijken van de afgelopen vijf jaar. 

Er is duidelijk een stijgende lijn te zien. En dit is nog niet alles. YouTube video’s over glute training (zoals deze, deze, en deze) hebben miljoenen views.

Deze interesse laat een nog grotere trend zien: de toenemende populariteit van krachttraining in het algemeen. In 2020 was er even een kleine dip, doordat mensen door de Covid-19 pandemie noodgedwongen thuis moesten trainen in plaats van in de sportscholen. Echter laat de vraag naar virutal coaches en work-outs zien dat er nog steeds een grote interesse is.


2.    JOUW LEDEN HEBBEN HET NODIG  

Jonge sporters willen steeds vaker werken aan een sterker onderlichaam en dit is met de glute training mogelijk. Maar behalve een uiterlijk is glute training ook een belangrijk onderdeel om de posterior chain (onderrug, glutes en hamstrings) sterker te maken. Hierdoor kunnen prestaties worden verbeterd en het risico op blessures worden verminderd. Daarbij gelden de volgende voordelen:

 • Krachtoverdracht helpt bij squats en deadlifts (populair onder powerlifters en bodybuilders) en Olympic lifts, zoals cleans snatches (worden steeds populairder onder recreatieve sporters).
 • Het verbetert de sprintsnelheid (handig in veel sporten).
 • Er is een kleinere kans op knie- en onderrugblessures.
 • Het zorgt voor een betere houding en verminderde pijn in de onderrug.

Glute training helpt jouw leden om te werken aan hun uiterlijk, een zelfverzekerder gevoel en betere prestaties te bieden. Door ze te voorzien van de juiste toestellen maak je je klanten tevredener.


3.   HET TREKT NIEUWE LEDEN AAN

Iedereen wil graag zijn onderlichaam trainen, maar het aanleren van free-weight-oefeningen kan een behoorlijk obstakel zijn. De wat meer traditionele toestellen zoals hip-thrust-, squat- en smith toestellen hebben hun voordelen, maar ook zeker hun beperkingen.

Onder andere hierdoor is er bewezen dat het investeren in innovatieve toestellen zoals de nieuwe Hammer Strength Glute Drive en Belt Squat een slimme manier is om leden te werven. Dit laat namelijk zien dat je wil voldoen aan de wensen van jouw leden, waardoor jouw sportschool nog meer opvalt. Daarnaast is het een magneet voor verschillende soorten nieuwe klanten: atleten, doelgerichte sporters en mensen die geïnteresseerd zijn in het voorkomen van blessures.


Glute Zone Blog Image 2


4.    HET HELPT OM LEDEN TE BEHOUDEN

Vasthouden aan lichaamsbeweging is een van de belangrijkste elementen om sporters te behouden. De bezoekfrequentie is een van de belangrijkste indicatoren voor contractbeëindiging. Met andere woorden, houd ze sterker en ze zullen langer lid blijven. Help jouw klanten om van hun work-outs te genieten, gemotiveerd te blijven en vooruitgang te zien, en zij zullen jou belonen met hun loyaliteit.

Een van de meest effectieve manieren om dit te doen is door nieuwe toestellen aan te bieden. Dit draagt niet alleen bij aan het verkleinen van de kans op blessures, meer frequente bezoeken en een beter ledenbehoud, maar het draagt ook bij aan de psychologische motivatie. Nieuwe trainingsmogelijkheden moedigen leden aan om de volgende stap te zetten op hun gezondheids- en fitnessreis, terwijl vooruitgang in kracht en prestaties hen in beweging houdt. Ook werkt voorlichting motiverend. Het leren over toestellen voor glute machine training kan een hernieuwde interesse in lichaamsbeweging stimuleren. 

Tenslotte vinden we een nieuw speeltje altijd leuk. Dit geeft immers een boost. De stimulans die uitgaat van het uitproberen van een glimmend nieuw toestel is misschien wel van korte duur, maar moet zeker niet worden onderschat.


5.    ONTWIKKELD DOOR HAMMER

Bij Hammer Strength geloven we dat je bereid moet zijn om je in te zetten voor succes om je doel te bereiken.

Dit geldt voor sporters, voor sportschooleigenaren en voor ons.

We raken nooit onze aandacht voor detail uit het oog. We innoveren voortdurend en ontwerpen toestellen met de veiligste, meest efficiënte bewegingsdynamiek. En geloof ons, jouw leden merken zeker het verschil. 
Ons merk is geliefd bij veel sporters, maar dit nemen we niet voor lief. We werken iedere dag aan onze reputatie.

Onze nieuwste toestellen voor het onderlichaam voldoen aan de hoogste Hammer Strength eisen. Dit kun je verwachten:

Belt Squat 

De plate-loaded Belt Squat biedt de meeste voordelen van de squat, zonder de bovenrug teveel te belasten met een barbell of loshangende gewichten aan een riem.

 • Een hulpstuk voor het uitvoeren van dips met of zonder gewicht.
 • Bandpinnen voor variabele weerstand en explosieve training.
 • Ergonomische handgrepen.
 • Opberghanger met riem en haak.
 • Heeft een capaciteit van 400 kg.
HS Plate-Loaded Belt Squat_WITH DIP_FNL


Glute Drive

De plate-loaded Glute Drive helpt jouw leden om hun posterior chain te versterken, zonder het gebruik van barbells, dumbbell benches of andere attributen om de bewegingen uit te voeren.

 • Wordt geleverd met halfronde rugpads om de rug te ontlasten.
 • Maakt een lift-off houding op maat voor alle sporters mogelijk.
 • Ook de Glute Drive wordt geleverd met bandpinnen voor variabele weerstand en explosieve training.
Hammer Strength Plate-Loaded Glute Drive - driekwart voorkant rechts


Wij hebben het dan wel ontworpen, maar het zijn uiteindelijk jouw toestellen.

Hammer Strength biedt jou de mogelijkheid om ieder toestel helemaal af te stemmen op jouw merk door zelf de kleuren voor de frames en de bekleding te kiezen. Kies wat je maar wilt, alle details zijn mogelijk. Zo deel jij jouw waarden en visie met jouw leden en creëer je een hechte community.


Glute Zone Blog Teaser Image
Hammer Strength

Ontdek Meer

Neem in kijkje in het volledige aanbod van de Hammer Strength toestellen voor het onderlichaam en beeld je in hoe ze zullen staan in jouw sportschool. Wij zijn er zeker van dat ze bij zullen dragen aan verbluffende resultaten.