Go to main section Go to footer
This action will scroll the page to the content
Close dialog
Tooltip.
Blog-7_Header-Image_crop-2048px
Blog

Play It Smart Chaos Biedt Kansen Voor Innovatie

PLAY IT SMART! CHAOS BIEDT KANSEN VOOR INNOVATIE…

Onzekerheid brengt kansen met zich mee. Naast het verzekeren van de leden dat jouw missie, visie en waarde propositie blijven als voorheen, is het zaak om te focussen op innovaties die voortkomen uit het omgaan met deze pandemie. Blijf positief en probeer in oplossingen te denken om jouw bedrijf te helpen:

Thuiswerken =  geen woon-werkverkeer = meer tijd om te sporten

Later op vakantie =  zomer thuis = sportscholen vol in augustus in plaats van september

Meer thuisworkouts =  leden hebben nog steeds begeleiding nodig = virtueel fitnessaanbod

Meer eten bestellen en afhalen = vraag naar gezonde opties = samenwerken met gezonde take-aways

Onwennig in de sportschool = lege gym = studio voor het opnemen van home workouts.


COMBINEER DE HUIDIGE TRENDS MET NIEUWE TRENDS

Als je goed met deze situatie omgaat, kan het zelfs jouw merkimago verbeteren, zodat je sympathie en merkloyaliteit opbouwt. Probeer slimme partnerships op te zetten met bedrijven die producten of diensten aanbieden die een nieuw probleem oplossen. Laat jouw leden zien hoe je je ontwikkelt en dat je de situatie onder controle hebt.  Dit klinkt misschien hard, maar wanneer (kleine) sportscholen sluiten, geeft het je de mogelijkheid om getalenteerde medewerkers en instructeurs voor groepslessen te benaderen.

Supporting image

ERKENNING EN ONDERSTEUNING

Erkenning kan een krachtige motivator zijn voor de meeste mensen, heeft een van jouw leden een nieuw PR behaald? Heeft een van de leden 20 kilo verloren? Erken ze! Als iemand hard werkt, verdient hij of zij zeker de erkenning, wat op zijn beurt weer leidt tot loyaliteit.

Het organiseren van evenementen die niet sport gerelateerd zijn brengt mensen bij elkaar. Dit kan gemakkelijk online gebeuren. Een andere tactiek voor verbeterde goodwill zou de volgende zijn: bied een gratis, tijdelijk lidmaatschap aan iedereen die heeft geholpen bij de bestrijding van het virus (verpleegkundigen, artsen, etc.).

Het is misschien een goed idee om bepaalde uren of delen van de dag te reserveren voor specifieke doelgroepen. Tussen 10-11 uur voor mensen van 70+ jaar of tussen 8-9 uur voor moeders met kinderen.

Heb je al gedacht aan het organiseren van evenementen buiten de sportschool? Zo kun je gemakkelijk mensen bij elkaar brengen voor sociale activiteiten buiten de sportschool. Dit kan eenvoudig online en via Social Media worden geregeld.

Bekijk onze trendbrochure om te zien hoe je met slimme investeringen kunt inspelen op de huidige trends.
 

Wist je dat in Azië de inkomstenstroom van personal training studio’s zich al op 80% van de pre-COVID situatie bevindt?
 

KLEINE INVESTERINGEN LEIDEN TOT MAXIMALE RESULTATEN

- Schilder de muren, restyle de bar of de ingang met motiverende quotes of visuals. Wow-factor gegarandeerd!

- Een slimme herinrichting van de apparatuur (dit moet sowieso gedaan worden gezien de anderhalve meter afstand).

- Bied leden iets nieuws aan: IC8SPARC, HS T Bar Row, Powermill of voeg ICG Connect toe als je al ICG-bikes hebt. Dit zijn relatief kleine investeringen die zorgen voor een nieuw slim aanbod in jouw sportschool en inspelen op de huidige trends.
 

Wil je meer praktische tips & tricks om je voor te bereiden op de heropening van jouw fitnessfaciliteit? Download dan ons gratis e-book...