Go to main section Go to footer
This action will scroll the page to the content
Close dialog
Tooltip.
brand-gym-cardio-equipment-treadmill-powermill-860
Blog

Omarm De Populariteit van Draagbare Technologie

'Draagbare Technologie' staat al zes jaar hoog op de lijst van top fitnesstrends, die elk jaar wordt opgesteld door het American College of Sports Medicine (ACSM). Dit jaar staat het op de tweede plaats op de lijst van trends om naar uit te kijken in 2021, daarvoor was het vier van de vijf jaar de nummer 1 trend. 

Wearables - door de ACSM omschreven als "fitnesstrackers, smart watches, hartslagmeters en GPS-trackers" - zijn een belangrijk onderdeel van fitness geworden. Bovendien zijn ze veel verder ontwikkeld dan simpele stappentellers. Het is essentieel dat fitnessclubs en -faciliteiten zich bewust zijn van deze ontwikkeling en de stijgende populariteit.

Cardio Integratie in Health Clubs

Deze apparaten werken niet langer strikt op zichzelf. Wearables zoals de Apple Watch en Samsung Galaxy Watch synchroniseren bijvoorbeeld met bepaalde aangesloten Life Fitness-consoles om een sporter te voorzien van real-time workoutgegevens.

Die integratie wordt voortgezet met de recente toevoeging van Myzone aan cardioapparatuur met aangesloten premium Life Fitness-consoles. Myzone combineert een hartslagband met cloud-technologie om fysieke activiteit te monitoren. Het maakt ook gebruik van inclusieve, game-gebaseerde mechanica en sociale elementen om communities op te bouwen op de Myzone-app.

Met de integratie op de cardioapparatuur van Life Fitness kunnen sporters de Myzone-statistieken (% HR Max, MEP's, verbrande calorieën en Color Zone) in real-time op de console bekijken. Health clubs kunnen profiteren van het gebruik van Myzone als hulpmiddel in groepstrainingsomgevingen waar extra visuals nuttig en onderscheidend zijn voor de club.

Myzone console image

De Snelle Groei van Digitale Technologie in Fitness

De integratie van Myzone is een ander voorbeeld van hoe sporters technologie gebruiken om betere trainingservaringen te creëren. In het ACSM-trendrapport van 2021 wordt het belang van technologie in de fitnessbranche duidelijk aangetoond. Drie digitaal-gerelateerde trends verschenen dit jaar in de top 10. Online Training debuteerde op nr. 1 en Virtual Training kwam op nr. 6.

Sporters besteden aandacht aan fitness-apps en digitale oplossingen om hun workouts beter te maken. Het is essentieel dat fitnessclubs hun voorbeeld volgen.
 

Myzone iphone image

Meer weten over het gebruik van Myzone met Life Fitness-producten? Klik hier