Go to main section Go to footer
This action will scroll the page to the content
Close dialog
Tooltip.
Image Blog Post 1
Blog

Nieuwe Studie Uit VS Suggereert Dat Fitnessfaciliteiten Niet Bijdragen Aan De Verspreiding Van Covid-19

De discussie over welke locaties en activiteiten het minste risico op blootstelling aan COVID-19 zullen opleveren en welke juist het meeste risico opleveren, is sinds het vroege voorjaar een hot topic.

IHRSA en MXM hebben zojuist een eenvoudige, maar verhelderende studie uitgebracht die laat zien dat sportscholen niet lijken bij te dragen aan de verspreiding van COVID-19. Deze studie gaat hand in hand met verschillende andere studies die zijn uitgevoerd sinds de uitbraak van COVID-19. De meest recente studie uitgevoerd door de Britse handelsorganisatie, ukactive, toonde aan dat een geschatte 0,020 positieve gevallen per 10.000 sportschoolbezoeken hadden plaatsgevonden. 

HET RAPPORTERINGSMECHANISME

Het onderzoek werd uitgevoerd door member experience specialisten MXM en IHRSA, welke de check-in gegevens van de leden (d.w.z. het aantal bezoeken aan de sportschool) onderzochten en vergeleken van verschillende exploitanten in de Verenigde Staten, waaronder grote spelers als Planet Fitness, Anytime Fitness, Life Time, en Orange Theory.

In de loop van het onderzoek hebben de clubs hun totale check-ins en het aantal locaties in alle staten verstrekt, evenals zelfrapportage over het totale aantal positieve COVID-19 gevallen dat is gedocumenteerd tussen werknemers en leden die in hun clubs zijn geweest.

In totaal analyseerde het rapport gegevens van 49,4 miljoen ledenchecks vanaf 1 mei tot 6 augustus bij bijna 3.000 sportscholen en fitnessfaciliteiten in de hele Verenigde Staten en bestudeerden zij de "visit-to-virus" ratio gegevens. De uitkomst hiervan was dat slechts 0,0023% van alle leden positief getest was op COVID-19 zonder bewijs dat die paar gevallen afkomstig zijn van fitnessclubs. 

Een reden voor de indrukwekkende cijfers is dat fitnesscentra die strikte veiligheids- en reinigingsprotocollen volgen, uiterst veilig lijken te zijn.

AANDACHT VOOR HYGIËNE

Strikte aandacht voor ontsmetting en hygiëne is essentieel om ervoor te zorgen dat de voorzieningen zo weinig mogelijk risico's met zich meebrengen. Gerelateerde studies, zoals de Life Fitness COVID-19 Exerciser Survey, hebben uitgewezen dat clubbezoekers veel aandacht besteden aan de veiligheids- en hygiëneprotocollen die worden gehanteerd en nageleefd. In dat onderzoek noemde 48% van de sporters "ontsmetting en hygiëne" als de belangrijkste beschermende richtlijnen in een faciliteit, en 21% noemde "veiligheidsprotocollen" als datgene waar ze het meest mee bezig zijn.

De perceptie van de sporters valt samen met de resultaten van de studie die Brent Darden, interim-president en CEO van de IHRSA, als volgt samenvat:  "De gegevens tonen aan dat, met de juiste ontsmettingsprotocollen, mensen veilig kunnen terugkeren naar hun trainingsroutines. Training is nog nooit zo belangrijk geweest om de immuniteit te bevorderen en de geestelijke gezondheid te verbeteren. Het is tijd om te erkennen dat sportscholen veilig zijn."

DE ROL VAN FITNESS IN GEZONDHEID

Binnen het algemene kader leunde de IHRSA-studie ook op de statistieken van de CDC over het positieve effect dat fysieke beweging heeft op het lichaam en geest. Wanneer men zich midden in een volksgezondheidscrisis bevindt, herinneren deze cijfers er sterk aan hoe belangrijk fitness is voor het algemene welzijn van de maatschappij.

Over het algemeen zijn deze resultaten bemoedigend en laten ze zien dat de industrie op de goede weg is.

Mits de juiste social distancing en hygiënische maatregelen worden genomen, moeten sportscholen veilig kunnen functioneren. Gelukkig zijn deze maatregelen relatief goedkoop te implementeren, maar ze vereisen waakzaamheid van het personeel om ervoor te zorgen dat de leden zich aan de veiligheidsprotocollen houden.

Bron: IHRSA and MXM