Go to main section Go to footer
This action will scroll the page to the content
Close dialog
Tooltip.
Header Image3
Blog

Klaar om je club te heropenen?

Bereid het team voor!

Aangezien je team al zo lang uit de roulatie is, hebben jouw teamleden misschien een momentje nodig voordat ze weer met leden aan de slag gaan. Hoe zorg je ervoor dat ze klaar zijn om in de gym aan de slag te gaan nadat ze zo lang buitenspel hebben gestaan?

Grote kans dat zij zich zorgen maken over hun eigen gezondheid en zich zorgen maken over alle veiligheids- en gezondheidsinstructies - net zoals de leden. Aangezien jouw personeel de woordvoerders van jouw faciliteit zijn, is het van groot belang dat zij zich rustig en zelfverzekerd voelen en alle regels en beperkingen begrijpen.

TRAINING & ONTWIKKELING

Als jouw club gesloten moet blijven of je hebt nog niet voldoende werk om het hele team in te plannen, geef ze dan in de tussentijd iets om zich nuttig te laten voelen. Het is een uitdagende tijd voor hen, omdat ze al zo lang niet in staat zijn om een steentje bij te dragen of de leden te helpen. Geef deze moeilijke periode een positieve draai door de kans te geven om iets bij te leren en zich te ontwikkelen. Denk na over zelfontwikkelingscursussen, leer hen wat de gewenste houding is in tijden als deze, en laat jouw team specifieke skills- en vaardigheden ontwikkelen die normaal gesproken te tijdrovend zijn.

Als je een nieuw digitaal managementsysteem wilt aanbieden of een nieuwe tool om virtuele lessen aan te bieden, kan je webinars of e-learnings opzetten om personeel goed voor te bereiden. Tijdens de lockdown heeft jouw team geleerd om op afstand samen te werken, met als resultaat dat ze wellicht sterker en zelfs 'closer' zijn geworden naarmate ze dit samen doorliepen. Omarm deze ontwikkeling en stimuleer deze kans.

Life Fitness is er om jou en jouw team te ondersteunen in deze uitdagende tijden. Aarzel niet om contact op te nemen met onze Life Fitness Academy, de opleidings- en trainingsafdeling van Life Fitness die zich richt op opleidingsmateriaal voor klanten, fitnessprofessionals en sporters over de hele wereld. Met enkele top trainers in de Benelux biedt Life Fitness Academy een breed scala trainingsworkshops en -cursussen aan, ontworpen voor fitnessinstructeurs, personal trainers, studio-instructeurs en fitnessmanagers. Deze workshops kunnen op maat gemaakt worden en kunnen ook als online cursussen worden aangeboden.

ZELFVERTROUWEN

Zorg ervoor dat jouw team het vertrouwen heeft om na vele weken sterker dan ooit terug te keren. Hoe voelen ze zich? Wat doe je om hen weer op de been te krijgen? Help je ze door middel van een quiz om hun kennis te testen? Heb je al online coaching opgezet? Hebben de medewerkers contact gehouden met jouw leden? Zo niet, dan kun je dit ongetwijfeld introduceren om de kloof te verkleinen. Naast een 'veilige' tussenoplossing om het zelfbeeld van de medewerkers weer op te bouwen, is het erg belangrijk om weer in contact te komen met leden. Waarom niet twee vliegen in een klap slaan?

Ontdek Halo Premium

INTERACTIE MET LEDEN

Het is raadzaam om het team te trainen in het goed benaderen en informeren van leden. Nadat je alles per e-mail hebt verstuurd, kan je zo snel mogelijk een online vergadering (videogesprek) opzetten om het personeel verder voor te bereiden. Nodig hen vervolgens uit op de club en loop stap voor stap door de regels heen. Leer de medewerkers hoe ze moeten omgaan met wangedrag en coach ze hoe ze de leden moeten benaderen. Probeer dit op een interactieve manier te doen, door te oefenen met een rollenspel ontdek je hun gedachten en ideeën. Laat ze zich hier onderdeel van voelen.

Hygiëne zal van vitaal belang zijn - dus dit betekent geen handen schudden (maar 'namaste?' of een eigen signature move!), omgaan met extreem strenge schoonmaakregels en het beheer van het gedrag van de leden. Nogmaals, laat jouw personeel deel uitmaken van het schoonmaakrooster. Wat zijn hun gedachten? Zo creëer je draagvlak en consensus.

Wil je meer praktische tips & tricks om je voor te bereiden op de heropening van jouw sportschool? Download ons gratis e-book!