Go to main section Go to footer
This action will scroll the page to the content
Close dialog
Tooltip.
Blog 1_head image (1)_0
Blog

Hoe Kun Je Jouw Fitnesscentrum Voorbereiden Op De Heropening?

Hoogstwaarschijnlijk is jouw gym nog nooit zo lang leeg geweest. Als jij na weken of zelfs maanden de deuren weer mag openen, wil je er zeker van zijn dat alles in orde is.

FITNESSAPPARATUUR VOORBEREIDEN

Voordat je de deuren weer opent, is het raadzaam een eenvoudige checklist te volgen zodat jouw fitnessapparatuur gegarandeerd veilig weer in gebruik genomen kan worden.

Het is verstandig om de apparatuur en de stroomkabels grondig te inspecteren om te garanderen dat ze onbeschadigd zijn en vrij van stof of vuil. Zet vervolgens alle schakelaars één voor één aan en start de overige apparatuur op door ze in beweging te brengen.

Controleer alle functionaliteiten zoals snelheid, helling en hartslagmeting en vergeet niet de TV- en internetkabels goed aan te sluiten om er zeker van te zijn dat de laatste updates van de console-software kunnen worden geïnstalleerd. Dit is het perfecte moment om Life Fitness on Demand op de SE3HD-consoles te activeren. Als je vragen hebt over TV-functies of software, neem dan contact op met de Life Fitness Klantenservice.

Als gevolg van de nieuwe regelgeving, zal je mogelijk apparatuur moeten verplaatsen of weghalen. Elk type apparaat heeft een specifieke manier om te worden verplaatst, dus wees voorzichtig en neem de tijd. Controleer na het verplaatsen van een apparaat of het stabiel is voor gebruik. Defecten die worden veroorzaakt door duidelijke (opzettelijke) mechanische schokken, ongepast gebruik of het verkeerd gebruiken van het product kunnen ertoe leiden dat de garantie komt te vervallen.

SCHOONMAKEN VAN JOUW GYM

Je hebt waarschijnlijk tijd besteed aan het grondig schoonmaken van de gym terwijl deze gesloten was. Het is belangrijk om voor de heropening de meest recente overheidsrichtlijnen te volgen en ervoor te zorgen dat je er alles aan doet om een veilige en gezonde omgeving voor jouw medewerkers en leden te garanderen.

Je kan milde zeep en water of een milde, niet-schurende huishoudelijke reiniger gebruiken om het scherm en alle buitenoppervlakken van de apparatuur schoon te maken. Gebruik alleen een zachte katoenen doek. Breng de reiniger aan op de katoenen doek en niet direct op het apparaat. Specifiek voor krachtapparatuur gebruik je CLP of 3-in-1 olie om alle geleidingsstangen, kabels en riemen te smeren en te reinigen.

NIET DOEN (!)

 • Gebruik GEEN ammoniak of zuurhoudende reinigingsmiddelen.
 • Gebruik GEEN schurende reinigingsmiddelen.
 • Gebruik GEEN papieren handdoeken.
 • Reinigingsmiddelen NIET rechtstreeks op de oppervlakken van de apparatuur aanbrengen. 
 • Wij verzoeken onze klanten met nadruk om geen bleekmiddel te gebruiken op de oppervlakken van onze apparatuur.

ONDERHOUD VAN HET PAND

In de afgelopen weken heb je ongetwijfeld eventuele gebreken in of aan het pand opgelost. Nu is het tijd voor last-minute taken. Zorg voor de afhandeling van diverse facilitaire gebreken die je mogelijk hebt uitgesteld en repareer eventuele spotjes of lampen die moeten worden vervangen. Een zeer belangrijk aspect is het doorspoelen van het watersysteem en het vervangen van eventuele HVAC-filters. Zorg ervoor dat je de watertoevoer en de luchtsystemen extra controleert voor een veilige en gezonde omgeving.

Blog 1_support image

CHECKLIST VOOR HEROPENING

 1. Inspecteer het product om er zeker van te zijn dat het vrij is van vocht, stof of vuil.
 2. Inspecteer de stekker en het netsnoer om er zeker van te zijn dat alle pennen intact en onbeschadigd zijn.
 3. Schakel alle elektrische apparaten één voor één aan.
 4. Schakel alle niet-aangedreven eenheden aan door deze in beweging te brengen.
 5. Controleer elke functionaliteit van alle apparatuur, bijvoorbeeld;
  1. TV Functies
  2. MYE (indien aanwezig)
  3. Test het toestel met meerdere snelheden en weerstanden
  4. Hartslagmeter
  5. Hellingfunctie
 6. Controleer of de elektrische, tv- en internetbekabeling goed is aangesloten.
 7. Controleer of alle apparatuur veilig kan worden gebruikt:
  1. Soepele werking
  2. Goede stabiliteit
  3. Geen schade en/of slijtage aan enig onderdeel, in het bijzonder bekabeling van krachtapparatuur
  4. Alle veiligheidsinstructies zijn duidelijk zichtbaar
 8. (Optioneel) Controleer en documenteer de huidige softwareversie van de console. Als de consolesoftware niet is bijgewerkt naar de laatste versie, dien je de software bij te werken voordat je verder gaat. Als je nog vragen hebt over de software, neem dan contact op met de Life Fitness Klantenservice.
 9. Zorg ervoor dat alle apparatuur goed wordt gereinigd volgens de reinigingsinstructies.
 10. Specifiek voor krachtapparatuur.
  1. Gebruik CLP of 3-in-1 olie om ALLE geleidingsstangen, kabels en riemen te smeren en te reinigen.
  2. Breng het smeermiddel ruimschoots aan op een schone, droge doek met vloeibare CLP of 3-in-1 olie en breng het aan op de geleidingsstangen, kabels en riemen.

Aanvullende informatie is ook te vinden in de montage- en bedieningshandleidingen.


Volg voor de heropening de laatste richtlijnen van de overheid om een veilige en gezonde omgeving voor jouw medewerkers en leden te garanderen. Mocht je onze technische ondersteuning nodig hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice, per e-mail bereikbaar via Service.Benelux@LifeFitness.com of telefonisch via (+31) 180 646 666 voor Nederland en Luxemburg of (+32) 87 300 942 voor België. Wij zijn er om je te helpen.

NA OPENING

1. Neem dagelijks elk punt op de checklist door voor een langere periode.

2. Zorg ervoor dat de reiniging – punt 9 - structureel onderdeel is van de dagelijkse planning van het personeel.


Wil je meer praktische tips & trucs om je voor te bereiden op de heropening van jouw gym? Download ons gratis e-book!