Go to main section Go to footer
This action will scroll the page to the content
Close dialog
Tooltip.
Bernardine-Blog_header_1440
Blog

Hoe En Waarom Bouw Je Een Cycle Community

Waarom is het zo belangrijk om een cycle community te creëren in je club en hoe doe je dat? Dat ga ik je in deze blog uitleggen.

Het is natuurlijk ontzettend goed dat er cycling lessen op het rooster staan in jouw club. Maar waarom heb je deze lessen eigenlijk op je rooster staan? Omdat het nu eenmaal een les is die aangeboden moet worden of omdat er daadwerkelijk vraag naar is?

Door mijn ervaring in de loop der jaren kan ik precies volgen wat er gebeurt in de fitnesscentra die indoor cycling op hun rooster hebben staan. Toen indoor cycling net op de markt was, waren de lessen niet aan te slepen. Iedereen vond het fantastisch om binnen op een fiets in groepsverband een training te volgen. Maar die tijd is voorbij. Tegenwoordig is het niet voldoende om een “entertainer” voor de les te hebben die aangeeft wanneer er weerstand bijgedraaid moet worden. Het welbekende “tandje erbij”. Of wanneer we gaan staan en weer gaan zitten. Eigenlijk weet je helemaal niet wat je met de deelnemers aan het doen bent. Trainen zij wel effectief? Geen idee.

Deelnemers willen weten wat zij aan het doen zijn. Het is niet voor niets dat heel veel mensen tegenwoordig iets hebben waarmee zij hetgeen kunnen registeren wat zij aan het doen zijn. Hetzij een hartslagmeter, een Fitbit of Applewatch. Je kan het zo gek niet bedenken, maar we leven nu eenmaal in een digitale tijd.

Ik ben ontzettend dankbaar dat ik mag lesgeven op indoor cycles die aangeven wat ik met mijn deelnemers aan het doen ben. Na het afnemen van een test (FTP test) kan ik zodanig lessen maken en geven dat mijn deelnemers daadwerkelijk progressie boeken. Het is niet altijd “in het rood rijden”, want daar word je echt niet beter van. Dat weet ik uit ervaring. Mijn lessen variëren van duurtrainingen tot Tabata. Het is afwisselend en de deelnemers voelen en ervaren het verschil van mijn trainingen c.q. lessen die ik geef.

Door middel van de ICG Training App kunnen mensen gedurende de les bekijken wat zij aan het doen zijn. Maar wat zij nog interessanter vinden: wat zij precies gedaan hebben in mijn les. Hoeveel kilometers heb ik gereden, hoeveel wattage heb ik weggetrapt, hoeveel calorieën heb ik verbrand. Allemaal interessante weetjes voor hen.  Ik zet mijn lesprofiel in de ICG Training app die ik met mijn deelnemers deel zodat zij ook individueel de les nog eens kunnen doen.

Ook geef ik een keer maand een Special Ride. Tijdens deze twee- of drie uur durende les neem ik mijn deelnemers mee naar de mooiste en meest bekende bergen. Ik projecteer de Alpe d’Huez of de Stelvio op een scherm met bijbehorende muziek en vertel over de klim die we aan het fietsen zijn. De lessen zitten vol!

Daarnaast ben ik bevoorrecht te mogen lesgeven met het ICG Connect systeem. We fietsen als groep samen, maar soms ook individueel. We doen een battle tegen elkaar en ook hier neem ik mijn mensen mee naar de mooiste plekken ter wereld.

Een of twee keer per jaar gaan we echt naar buiten toe. Naar Zuid-Limburg of verder weg om daadwerkelijk de Mont Ventoux te beklimmen die we eerst binnen via het scherm beklommen hebben. Voor sommige mensen is het zelfs de eerste keer dat zij op een racefiets zitten. Maar wat is het fantastisch om met deze mensen, allemaal lid van de club waar ik les geef, buiten op een fiets die berg te zien bedwingen. Dat heb ik dan toch maar mooi voor elkaar gekregen met de lessen die ik geef.

Zo bouw je een community. De deelnemers betrekken met wat jij het liefste doet: fietsen op een indoor cycle. Mensen zien jouw betrokkenheid, zij zien de progressie die zij boeken, de lessen variëren en als je hen dan ook nog meeneemt naar buiten, kunnen zij niet meer om jou heen. Zij blijven voor altijd jouw lessen volgen. Jouw lessen zitten vol en dat is toch eigenlijk het liefste wat we willen.

Tot de volgende keer. Tot snel.

Bernardine Rauwerda
Master Trainer Team ICG® Benelux