Go to main section Go to footer
This action will scroll the page to the content
Close dialog
Tooltip.
Blog-5-Header-1440x500
Blog

Heroverweeg De Lidmaatschappen

Helaas kun je jouw leden nog niet in de sportschool toelaten en zodra je open mag zal dat met gelimiteerde aantallen zijn. Daarom is het misschien een goed idee om de lidmaatschappen van al je leden te bevriezen, als je dit nog niet hebt gedaan. De aanloop van leden zou in de loop van de tijd moeten toenemen, maar voorlopig is het handig om je creatief op te stellen. Hoe zorg je dat je het verlies van afgelopen maanden weer goedmaakt?

1. De succes voor ledenbehoud is betrokkenheid.

2. Denk na over manieren om leden te helpen het lidmaatschapsgeld te dekken.

3. Personaliseer de ervaring van jouw leden.
 

Volgens een wereldwijd onderzoek zegt 40% van de leden van plan te zijn om na de uitbraak vaker thuis te gaan sporten.
Bron: Global Web Index Monthly Study, april 2020


De angst & gewoonte van thuis workouts
Veel leden zullen het thuisfitnessconcept voor het eerst hebben ervaren. De mogelijkheid bestaat dat ze het leuk vinden en dat ze deze vorm van sport willen blijven gebruiken. Het andere scenario is dat ze het misschien niet leuk vinden en de drang voelen om weer te gaan sporten in de sportschool! Hoe dan ook, het is essentieel om je leden te behouden tijdens de lockdown. Het behouden van je bestaande leden is veel effectiever dan het aantrekken van nieuwe leden.

Denk in oplossingen
Zolang jouw sportschool nog gesloten is, kan je overwegen om fietsen of accessoires te verhuren: medicijnballen, kettlebells, matten, weerstandsbanden en zelfs halters. Een dergelijke incentive in combinatie met live streaming groepslessen in de faciliteit zorgt ervoor dat het aantal leden dat deelneemt aan een online les toeneemt! Ja kan dit zelf doen, of samen met andere clubeigenaren in de buurt. Life Fitness ondersteunt je met thuisoplossingen zoals ons Digital Coach platform en de ICG Online Coach en ICG World Tour Series. Combineer deze met pakketten met accessoires voor een complete thuisworkout. Grijp deze kans en probeer met jouw leden in contact te komen!

Supporting-image-2048px

Het hele jaar door aanbiedingen in plaats van tijdelijke promoties
Hoewel leden ook met financiële problemen te maken kunnen krijgen, is het verstandig om te vragen of je het reguliere lidmaatschapsgeld kunt blijven innen tijdens de sluiting. Op deze manier kunt je nog steeds de vaste kosten betalen (huur, personeel, groepslicenties etc.) en kan hun favoriete club blijven bestaan. In ruil daarvoor kan je hen gratis extra maanden na hun contractperiode aanbieden. Het voordeel hiervan is dat elk lidmaatschap een andere einddatum heeft waardoor die gratis weken of zelfs maanden gelijk verdeeld worden. Op deze manier verspreid je de 'pijn' van het weggeven van deze gratis maanden.

Vakantie
Probeer open te blijven tijdens de nationale feestdagen - met andere woorden; maak de tijd dat je gesloten was goed en blijf open op de dagen dat je normaal gesproken sluit.

Bespaar op huur
Middelgrote en grote ketens kunnen besluiten hun sportscholen strategisch niet te heropenen om naar verhuurders druk uit te oefenen op het niet betalen van huur, totdat ze de kans op een break-even of een beter milieu zien. Wij begrijpen dat dit een probleem kan zijn voor kleinere ketens of op zichzelf staande faciliteiten.

Lagere kosten
Een andere mogelijkheid is om een bepaald percentage van het lidmaatschap te innen dat voldoende is om de vaste kosten te dekken. Bijvoorbeeld 10 euro die wordt betaald bij heropening of wordt gecompenseerd met incasso's die op dat moment plaatsvinden. Dit is ook een vorm van 'spreiding van de pijn' om het bedrijf overeind te houden.

Tijdelijke alternatieve lidmaatschappen aanbieden
Ben je in staat om delen van de club of studio te openen, zoals het zwembad of groepslessen in de buitenlucht? Geef leden de mogelijkheid om zich in te schrijven en alleen voor deze faciliteiten te betalen. Bevries hun huidige lidmaatschappen en bied hen een tijdelijk contract aan voor beperkte diensten. Op deze manier kan je hen nog steeds verwelkomen, zijn de leden blij om hun workouts uit te voeren en jij ontvangt nog steeds een basis cashflow.

Wist je dat mensen blijven vanwege mensen?
10% van de huidige leden zegt te verwachten dat ze hun gymnastieklidmaatschap zullen opzeggen. Wanneer leden overwegen hun abonnement te verlaten of op te zeggen, kunnen ze dat doen omdat ze het gevoel hebben dat ze hun medesporters in de sportschool kwijtraken. Verbeter het groepsgevoel, zodat mensen minder snel vertrekken. Wat dacht je van een 'Bring-a-friend' promotie? Dit kan lastig zijn gezien de social distancing. Maar als het mogelijk is, zijn deze promoties zeer waardevol voor jou als clubeigenaar, maar ook voor jouw huidige lid en het potentiële nieuwe lid. Probeer ook vouchers aan te bieden voor de bar of winkel voor de cashflow. Er is één ding waar bijna iedereen van houdt: Gratis spullen! Een van de gemakkelijkste manieren om leden te behouden is om het lidmaatschapsgeld te compenseren met een goodiebag, misschien met een mondkapje met clublogo of slogan?

Wil je meer praktische tips & tricks om je voor te bereiden op de heropening van jouw sportschool? Download dan ons gratis e-book...