Go to main section Go to footer
This action will scroll the page to the content
Close dialog
Tooltip.
LifeFitness_1709234510994
Blog

Een ideale introductie tot cardio training

Het is duidelijk dat regelmatige cardio workouts veel voordelen bieden. Volgens de Mayo Clinic hebben aerobische oefeningen de volgende positieve effecten:

  • Versterkt hart en spieren
  • Verbrandt calorieën 
  • Helpt de eetlust onder controle te houden
  • Verbetert de humeur door het vrijkomen van endorfine
  • Verbetert de slaapkwaliteit
  • Vermindert de pijn en stijfheid van artritis door gewrichtsbewegingen
  • Helpt hoge bloeddruk, hartaandoeningen en diabetes te voorkomen en onder controle te houden
  • Vergroot de algemene weerstand en het uithoudingsvermogen

Ondanks alle redenen waarom cardio workouts een positieve invloed hebben op je gezondheid, is het voor sommigen nog best lastig om te beginnen. Beginnende sporters willen profiteren van regelmatige cardio oefeningen, maar weten vaak niet wat ze moeten doen als ze voor de eerste keer op een loopband of crosstrainer stappen. Professionele begeleiding en aanmoediging kunnen de cardio-ervaring eenvoudiger en leuker maken, al is het alleen op een scherm.

On-demand workouts, zoals met Life Fitness On Demand, zijn een ideale manier om een nieuwe en productieve cardioroutine aan sporters te introduceren. Instructeurs begeleiden de cardio training en zorgen ervoor dat alles duidelijk is voor de sporter. Deze vorm van training is zeer effectief en steeds populairder onder beginners.

Voor wie net met cardio begint, zijn workouts met een lage tot matige intensiteit het beste beginpunt. Life Fitness On Demand heeft meerdere oefeningen samengesteld om onervaren sporters in beweging te brengen. Instructeurs leiden de gebruiker door de workout, maar de sporter kan een intensiteitsniveau kiezen waar diegene zich comfortabel bij voelt. Hieronder geven we een paar voorbeelden van cardio oefeningen voor beginners.

Cardio workouts voor beginners met Life Fitness On Demand

Loopband

Divers programma van 20 minuten voor beginners

Duur: 20 minuten

Overzicht: De oefening begint met een warming-up van 3 minuten in wandeltempo en wordt geleidelijk opgevoerd tot lichte inspanning. Dit wordt vervolgd door een reeks intervallen in een hoger tempo, die naar wens kan worden opgevoerd. Na elke interval volgt een herstelperiode van 2 minuten wandelen of langzaam lopend tempo. De workout eindigt met 1 minuut aan maximale inspanning.

Crosstrainer

Divers programma van 20 minuten voor beginners

Duur: 20 minuten

Overzicht: De workout begint met een warming-up van 3 minuten voordat de inspanning geleidelijk wordt opgevoerd. Daarna volgen intervallen van 1 minuut met een maximaal inspanningsniveau waar de sporter zich comfortabel bij voelt, gevolgd door een actieve hersteltijd van 1 minuut. De workout eindigt met 1 minuut aan maximale inspanning.

Deze oefeningen voor beginners zijn een ideale introductie tot cardio training. Na het nemen van de eerste stap zal het niet lang duren voordat de sporter in staat is om langere, intensievere trainingen uit te voeren.