Go to main section Go to footer
This action will scroll the page to the content
Close dialog
Tooltip.
Brand-Elevation-Treadmill-Running-Detail_DX15623_mr (1)_1
Blog

DUURZAAMHEID VAN LIFE FITNESS APPARATUUR EN HET DESIGN

EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN BIJ DE TESTLABORATORIA VAN HET FRANKLIN-PARK VAN LIFE FITNESS

Van 03 - 10 oktober zal Graham McKenna een poging doen tot het vestigen van een nieuw Guinness World Record, de voormalige Britse leger rekruut probeert het huidige record voor het aantal marathons dat op een loopband wordt gelopen in zeven dagen te verbreken.

Graham’s doel is om 21 marathons in één week tijd te lopen op een loopband, wat neer komt op meer dan 885 kilometer. Dus, terwijl Graham in de zomermaanden buiten aan het trainen is, moet hij er zeker van zijn dat als het op de uitdaging aankomt, zijn keuze voor een loopband de test zal doorstaan. En dat is waar Life Fitness om de hoek komt kijken.

Maar wat is er zoal nodig om ervoor te zorgen dat elk Life Fitness-apparaat comfortabel en effectief is voor de eindgebruiker, en op kritische wijze voldoet aan de duurzaamheids- en betrouwbaarheidsnormen die klanten verwachten?

De Life Fitness Franklin Park faciliteit in Chicago is de thuisbasis van de teams die verantwoordelijk zijn voor het ontwerpen en produceren van fitnessapparatuur die de best mogelijke trainingservaring levert voor de eindgebruikers.

Life Fitness maakt al meer dan 20 jaar gebruik van biomechanische analyse als onderdeel van het ontwerp van de apparatuur; het team van biomechanische ingenieurs is toegewijd aan het begrijpen van de wetenschap achter de ervaring van de sporter en gebruikt deze informatie om het productontwikkelingsproces van begin tot eind te informeren.

Bekijk hier de video

Het Industrial Design team is verantwoordelijk voor het algehele uiterlijk van de producten, waarbij het onderzoek en de bevindingen van de biomechanische analyse worden gecombineerd met de esthetiek. Hun werk informeert de werktuigbouwkundige fase, waarin de apparatuur wordt gefabriceerd.  

Bekijk hier de video

Zodra de producten zijn gemaakt, worden ze vervolgens onderworpen aan strenge tests in de vijf testlaboratoria van de Franklin Park-faciliteit. Het team test het hele systeem zoals een gebruiker het zou gebruiken, met behulp van spanningsbelastingsevaluatie en mechanische testsystemen om ervoor te zorgen dat de apparatuur voldoet aan de eisen van de gebruiker - zelfs als dat 21 marathons in slechts zeven dagen is! 

Bekijk hier de videoOm meer te weten te komen over Graham's uitdaging en hoe je hem kunt steunen in zijn wereldrecordpoging, ga naar https://www.rungrahamrun.co.uk/

Namens iedereen bij Life Fitness wensen we Graham veel succes toe!