Go to main section Go to footer
This action will scroll the page to the content
Close dialog
Tooltip.
Heat Rower blog 2 Header
Blog

De voordelen van roeien voor sporters, instructeurs en clubeigenaren

Zoals de meeste cardiovasculaire apparatuur zijn roeiers al lange tijd in de markt vertegenwoordigd, maar de laatste jaren is de populariteit van roeiers aanzienlijk toegenomen. Vooral toen CrossFit de roeier implementeerde in hun trainingen en daarbij de streaming van de bekende CrossFit games. Roeien is hot! De nieuwste Heat Series Rowers bieden innovatieve functies die goed mengen in diverse fitness-omgevingen, die zowel het individu als de instructeur en clubmanager aanspreken.

Roeien is een ideale workout; het heeft een lage impact op onze gewrichten maar heeft een hoge calorische waarde. Je gebruikt veel spiergroepen om door elke slag heen te werken, in feite ongeveer 85% van de spieren in het lichaam. Daarom is het een geweldig apparaat voor degenen die een lage impact willen hebben, bij het verbeteren van mobiliteit en revalidatie, of voor de actieve vergrijzende bevolking die op zoek zijn naar oefeningen die vriendelijk zijn voor hun gewrichten en helpen bij het versterken van hun spieren. Omdat het een veelzijdig apparaat is, heeft het ook veel voordelen voor de eigenaar van de sportschool. Roeien kan bijvoorbeeld deel uitmaken van de (kleine) groepstraining of als losstaande item in de fitnessruimte bij de rest van de cardioapparatuur. De transporthandgreep van de Heat Rowers maakt het voor jou gemakkelijk om de roeimachine altijd en overal te plaatsen.

Op dit moment worden roeitoestellen in allerlei settings gebruikt; ze verschijnen op de CrossFit arena vloer, kunnen deel uitmaken van een HIIT les, duurtraining of zelfs intervaltraining, en de Heat Series Rowers zijn daarop geen uitzondering. Beide roeiers bieden 100 weerstandsniveaus en de statische lucht- en magnetische weerstand stelt je in staat om een intensiteitsniveau in te vinden dat perfect past bij de oefening die je zoekt. Door deze functie te koppelen aan de intuïtieve LCD-console en de programma's die beschikbaar zijn met duidelijke statistieken, kunnen instructeurs een kleine groepstraining optimaliseren en kunnen individuele sporters gemakkelijk zelfstandig trainen met eenvoudige programma's gericht op; doelen, afstand, tijd, calorieën en intervallen. De Heat Performance Row gaat nog een stap verder met de TFT 2.0 console inclusief de Race a Distance of Race a Friend programma's. Door de innovatieve Coach by Color® technologie, die de gebruikers op een leuke en boeiende manier informeert over hun prestaties tijdens de trainingen, kunnen individuen competitief worden uitgedaagd of kan een kleine groepstraining deze functie gebruiken om de strijd aan te gaan in een intense prestatiegerichte sessie. De click-release ratcheting foot straps zijn van grote waarde voor groepslessen en kleine groepstrainingen, omdat ze de wisseltijd tussen de sporters verkorten.

Heat Rower Blog 2 Console Images

Het is bekend dat er veel fysieke voordelen aan het roeien zijn, terwijl de belangrijkste altijd de verbetering van de conditie zal zijn, zien gebruikers ook een verbetering in kracht en uithoudingsvermogen in het onderlichaam. Het kan gemakkelijk over het hoofd worden gezien, maar de benen zijn de belangrijkste drijfveer van de roeislag. Bij roeitrainers wordt ongeveer 60% van het onderlichaam, 30% van de core en 10% van het bovenlichaam gebruikt, dus of je nu een fitnessinstructeur bent die een nieuwe fitnesstraining creëert, of een sporter die op zoek is naar een uitstekende allround training, dan is de roeier zeker een goede keuze! We moeten niet vergeten dat houding en techniek essentieel zijn bij het gebruik van de roeier; hoe beter het roeimechnanisme is (de manier waarop je jouw lichaam door de slag beweegt), hoe beter de efficiëntie zal zijn. Je wilt geen energie verspillen aan inefficiënte bewegingen, onze recente blog ging over techniek, dus als je deze nog niet hebt gelezen, klik dan hier voor de volledige blog. Met de juiste houding helpt roeien de core en het onderlichaam te versterken en verbetert het de houding, en in de huidige tijden waarop we naar schatting tot 9,5 uur van onze dag stilzitten is dit een uitstekende reden om het op te nemen in elk trainingsplan.

Samengevat, een aantal redenen waarom je de roeier aan jouw trainingsschema of club/studio zou moeten toevoegen:

  • De perfecte combinatie: lage impact met hoge calorische resultaten
  • Extreme veelzijdigheid
  • Total-body workout
  • Verbetert de houding

Wil je leren welke roeier het beste bij je past? Kijk dan hier