Go to main section Go to footer
This action will scroll the page to the content
Close dialog
Tooltip.
4--IC8_header_1440
Blog

DE SUPER EFFECTIEVE IC8 POWER TRAINER

Als de markt van indoor fietstrainers al een nieuwe impuls nodig heeft, dan zorgt de IC8 Power trainer daar wel voor. Neem zijn functionele design, zijn esthetische look, zijn perfecte vorm en niet te vergeten de kwaliteit van de data. Met de volgende drie functies van de IC8 Power Trainer kun je alles halen uit jouw trainingssessie.

Multifunctionele setup
Drie functies-in-een, dat is het grote voordeel van v-vormige frame van de IC8. Als eerste zorgt de geometrie van de IC8 voor een optimale fietshouding waarmee je supereffectief kracht op de pedalen kunt uitoefenen. De setup biedt zoveel mogelijkheden dat je al je spieren optimaal kunt mobiliseren om alles te halen uit iedere pedaalslag. Zadel en stuur zijn horizontaal en verticaal tot op de millimeter te verstellen. Hiermee kan iedere fietser de optimale afstand tussen stuur, zadel en pedalen kiezen om zo comfortabel en efficiënt mogelijk te trainen, wat weer ten goede komt aan de prestaties. De ergonomische Pro-handgrepen van de IC8 zijn zo flexibel instelbaar, dat je alle mogelijkheden binnen bereik hebt om in iedere houding te rijden die je maar wilt: met de handen op het stuur, onder aan de handgrepen of in de klassieke houding van de tijdrijder. De afstand tussen de handgrepen is zo bepaald dat je op de IC8 iedere houding kunt aannemen die past bij jouw trainingsprogramma. Een derde voordeel van de IC8 is de zogenaamde Q-factor. Hiermee wordt de afstand bedoeld tussen de beide pedalen. Deze afstand heeft veel invloed op de spieren die je gebruikt tijdens het fietsen en op de kracht die op die spieren wordt uitgeoefend. Bij de IC8 is de Q-factor 155 millimeter, ongeveer gelijk aan die van hoogwaardige race- en tijdrijfietsen. De combinatie van deze drie eigenschappen zorgt ervoor dat je exact de situatie op de weg kunt nabootsen en zo je spieren optimaal kunt trainen in allerlei situaties.

Snelle persoonlijke info
De IC8 Power Trainer is uitgerust met het ICG Coach By Color informatiesysteem. Hiermee krijg je snel en overzichtelijk alle info die je nodig hebt om te weten wat je kunt. Door een korte test te doen, kun je de IC8 personaliseren. Zo worden jouw prestatiegegevens opgeslagen in het geheugen. Op het hoge resolutie TFT-beeldscherm kun je vijf powerzones (prestatieniveaus) zien die ieder een eigen kleur hebben. Ieder fietser kan dus aan de kleur van het dashboard makkelijk en snel de eigen powerzone herkennen.

Exacte data
Met een maximale afwijking van min of plus 1 procent meet geen andere fietstrainer de prestaties zo nauwkeurig als de IC8. Zelfs met de hoogste snelheden, tot aan 200 wielomwentelingen per minuut en een maximaal vermogen van 3800 watt, geeft de IC8 de prestaties zo goed als exact weer. Ook corrigeert de IC8 magnetische weerstand. De uitzonderlijk hoge kwaliteit van de data maakt de IC8 tot een betrouwbare trainingsmaat waarmee je je prestaties tot in de kleinste details kunt meten. Een optimale fietshouding, de meest nauwkeurige data die je je maar kunt voorstellen en een overzichtelijk dashboard waardoor je snel en makkelijk inzicht hebt in je prestaties. De IC8 is hiermee een trainingsmaat waarmee iedere fietser zijn trainingseffect een boost kan geven. Download de ICG Training App voor een handleiding met niet minder dan 59 trainingsmethoden.