Go to main section Go to footer
This action will scroll the page to the content
Close dialog
Tooltip.
Blog 1_Header
Blog

8 Tips Om Je Training Goed Te Starten En Onderhouden

8 tips om je training goed te starten en onderhouden!

Je hebt alle moed verzameld en besloten dat de sportschool een vast onderdeel van je leven wordt. Maar waar begin je? Waar moet je allemaal rekening mee houden om het ook vol te kunnen houden? Hierbij 8 tips om je te helpen de gezonde lifestyle goed te starten maar vooral vol te houden. 

Mijn naam is Jurgen de Lange en ben Life Fitness Academy / Hammer Strength Master Trainer. Daarnaast leid ik als NASM Master Trainer al jaren mensen op tot personal trainer. De meeste tijd besteed ik echter aan personal training. Voeten op de werkvloer en mensen helpen met een healthy lifestyle. Deze tips heb ik dan ook verzameld op basis van jarenlange ervaring als trainer. Ze helpen je mogelijke valkuilen te omzeilen die ander kunnen leiden tot frustratie en je tegen houden om je doelen te bereiken.

1. Maak een echte beslissing
​Een echte beslissing neem je met volle overtuiging. Je gaat er alles aan doen om het een vast plekje in je dagelijkse routine maken. Spreek je uit zodat het iets serieus wordt. Je zult je snel gesteund voelen door mensen met dezelfde mindset als jij. 

2. Stel een duidelijk doel
Een doel bepaald de richting die gaat. Wat wil je veranderd zien na drie maanden, zes maanden of een jaar? Stel je doel zo duidelijk mogelijk zodat jouw vooruitgang meetbaar wordt en je kan zien of je de goede richting hebt gekozen. 

3. Bereid je goed voor
Een goed begin is het halve werk. Vraag jezelf daarom af wat je nodig hebt om te kunnen beginnen. Een comfortabele outfit is bijvoorbeeld belangrijk om vrij te kunnen bewegen. Koop nog een goed paar sportschoenen die passen bij jouw type training en je bent good to go!

4. Ga stapje voor stapje te werk
Een veranderingsproces is een marathon en geen sprint. Het lichaam heeft tijd nodig om zich aan te passen op een training. Met een voorzichtige start kun je goed de techniek van de oefeningen leren en verlaat je de gym vol energie. Maak het beetje bij beetje zwaarder en leer je lichaam steeds beter kennen. Daardoor werk je effectief en veilig richting een maximale inspanning. 

5. Plan de eerste vijf trainingen in en ga!
Discipline kun je leren. Door de eerste vijf training in je agenda te plannen en door ook echt te gaan zet je een vaste routine in je onderbewuste. De regelmaat zit nu in jouw systeem en de training is daardoor makkelijker vol te houden op de langere termijn.

6. Werk progressief
Het lichaam kan vaak veel meer dan je denkt. Zolang je kan bewegen met controle mag je jouw grens blijven opzoeken. Maak bijvoorbeeld eens een paar herhalingen meer bij het squatten. Als dat goed gaat probeer dan de volgende eens meer gewicht. Blijf de grens opzoeken zodat het lichaam zich moet aanpassen. Resultaat volgt!

7. Zoek een expert om je te helpen
Veiligheid en effectiviteit leiden tot resultaat. Een personal trainer weet precies welke richting bij jouw doelen past. Een voedingsdeskundige kan je tot op de gram vertellen wat je nodig hebt. Vind het wiel daarom niet zelf uit maar doe het gelijk goed. Een expert kan een plan voor je uitstippelen.

8. Have fun!
Uit onderzoekt blijkt dat mensen die plezier vinden in een gezonde lifestyle betere resultaten halen dan degenen die vooral heel doelgericht en plichtmatig te werk gaan. Er zijn duizenden dingen die je kunt doen in de gym om je doel te bereiken. Zorg daarom dat je vooral dingen doet die je leuk vind. Ga samen trainen met iemand de dezelfde mindset heeft als jij maar staar je niet blind op je doelen door bijvoorbeeld dagelijks op de weegschaal te gaan staan.

Dit zijn mijn tips om je goed op weg te helpen en te houden. Heel veel succes en geniet van het proces!

Jurgen de Lang

Life Fitness Academy Master Trainer