Go to main section Go to footer
This action will scroll the page to the content
Close dialog
Tooltip.
6--4tips_header_1440
Blog

4 Tips Voor Een Perfecte Krachtruimte

Soms ogen die indrukwekkende apparaten in de grotere fitnesscentra ietwat intimiderend. Maar voor de inrichting van een perfecte ruimte voor krachttrainingen heb je niet per se een hoge en onrealistische begroting nodig. Zoek een slimme balans tussen de ruimte die je hebt, de apparatuur van jouw keuze en je beschikbare budget. Zo kun je tegen ieder budget een ideale krachttrainingsruimte creëren. Maar hoe doe je dat?

Tip 1: Droom
De eerste tip is om goed te weten wat je echt wilt. Maak een schets van de inrichting van je dromen, ongeacht ruimte en geld. Je kunt altijd nog water bij de wijn doen als je je plannen gaat realiseren.

 “Ga altijd uit van jouw droom, jouw ideale trainingsruimte met de perfecte apparatuur. Uiteindelijk zal de verhouding tussen de ruimte en je budget het eindresultaat bepalen.”  Dirk Huebner, trainingscoach, Eastlake Highschool Washington, USA.

Tip 2: Filosofie
Denk goed na over welke apparatuur je wilt hebben. Dit is de tweede tip. Wat is jouw filosofie? Kies je bijvoorbeeld voor een combinatie van racks en gewichtsapparatuur (‘plate loaded’) en, zo ja, in welke verhouding? Wil je ook ruimte bieden aan loop-, conditie- en wendbaarheidstraining? Weten wat jouw klanten willen, helpt je bij het maken van de juiste keuze.

Tip 3: Ruimte
De derde tip heeft alles te maken met ruimte. Heb je weinig of juist zeeën van ruimte? Moet je schipperen of kun je doen wat je wilt? Ruimte bepaalt de keuze voor je apparatuur, maar ook voor het aantal klanten dat maximaal van jouw faciliteiten gebruik kan maken zonder het gevoel te krijgen dat ze te dicht op elkaar zitten.

“We hebben onze vloeroppervlakte afgewogen tegen de apparatuur van onze keuze. Daarna hebben we een plan gemaakt voor de resterende ruimte. Zo zijn we uiteindelijk ergens in het midden uitgekomen.” Frank Piraino, trainingscoach, Boston College, USA.

Tip 4: Budget
Bij het realiseren van jouw ideale trainingsruimte kun je belemmerd worden door een beperkt budget. Daarom is het belangrijk om het geld dat je hebt, zo goed mogelijk te besteden. De vierde tip is daarom: een goed advies en begeleiding helpen je bij een optimale investering. Wij kunnen je daarbij helpen.

Dit zijn slechts enkele nuttige overwegingen bij het creëren van je ideale ruimte voor krachttraining. Wil je meer weten over de mogelijkheden op het gebied van apparatuur, ruimte en inrichting en wat wij daarbij voor je kunnen doen? Ga naar onze webpagina ‘Hammer Strength Official Training Centers’ , vul het contactformulier in en een van onze accountmanagers neemt dan contact met je op.